La Biblioteca municipal reprèn el club de lectura de manera virtual

També s’estan preparant activitats per celebrar la diada de Sant Jordi

Per . Actualitzat el

Amb el confinament molts serveis municipals s’han hagut de reinventar per continuar fent les seves activitats, oferint un servei a la ciutadania molt diferent a l’acostumat. Un d’aquests serveis és la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca que, en haver de tancar les seves instal·lacions per l’estat d’alarma i evitar la propagació del coronavirus, està buscant formes per mantenir els seus usuaris actius, i que en temps de confinament no deixin de costat el bon hàbit de la lectura. D’aquesta forma, les treballadores de la Biblioteca estan buscant la manera de continuar oferint per via telemàtica activitats per a totes les edats.

Els clubs de lectura esdevenen una de les activitats que més èxit tenen, i per aquest motiu la Biblioteca ha buscat la forma de poder continuar oferint el servei però a distància amb els clubs de lectura virtuals. Es farà a través de l’aplicació gratuïta Zoom, i tot aquell que vulgui participar s’haurà d’apuntar abans per tenir l’ID i poder unir-se a la tertúlia virtual. El primer, i que servirà com a prova pilot, serà el club de lectura de novel·la, el proper 20 d’abril, amb l’obra “Contra el viento” d’Ángeles Caso.

A més a més, la Biblioteca està estudiant com continuar virtualment amb els contacontes infantils i els tallers familiars des de casa. Mentrestant, s’ha creat un racó de contes per treballar els sentiments amb els petits de la casa, i cada dia recomanen un conte a les xarxes; i per fer partícips als usuaris, els membres dels diferents clubs de lectura envien un vídeo recomanant un llibre, que es comparteix a les xarxes socials de la Biblioteca, molt actives durant aquest
confinament.

El mes de Sant Jordi

A través de les xarxes socials la Biblioteca ha fet una crida perquè els rodencs i rodenques enviïn vídeos recomanant llibres, recitant poesia o llegint un fragment d’un llibre que els agradi, per celebrar tots plegats el que es preveu un Sant Jordi molt diferent. Els vídeos es poden enviar a biblioteca@rodadebera.cat

L’eBiblioCat, la biblioteca digital
L’eBiblioCat és la plataforma que dóna un servei de préstec de llibres electrònics, de revistes, de pel·lícules, descàrrega d’audiollibres i accés a documentals, música, a enciclopèdies, i a idiomes. Té més 100.000 títols en diferents formats i temàtiques, disponibles en català, castellà, francès, anglès, alemany, etc.

El projecte està impulsat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. Amb aquest servei es vol garantir la descàrrega, l’accés i la consulta legal de
continguts, que s’ofereix a través d’una plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya de continguts digitals.

Només cal accedir al web elmeuargus.biblioteques.gencat.cat, i registrar-se amb el número de carnet d’usuari de la biblioteca i un pin amb tres lletres i tres números. I ara, a més a més, si la persona no té carnet, també podrà accedir a tot el contingut, amb un codi temporal durant tres mesos.

Per a qualsevol dubte es pot enviar un correu electrònic a  e-biblio.cultura@gencat.cat