Activat el pla PLASEQCAT per una fuita a Dow Chemical

Cap persona ha resultat ferida per aquest accident i no hi ha hagut afectació a l’exterior

Per . Actualitzat el

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per l’accident ocorregut aquesta tarda (18.42h) a l’empresa Dow Chemical Ibérica, S.A. ubicada a l’Autovia Tarragona-Salou de La Canonja (Polígon Sud).

Segons ha informat l’empresa, s’ha produït una fuita d’una substància anomenada Paratherm (un tipus d’oli). La fuita d’aquest producte calent ha provocat en un primer moment un vapor blanc visible, i l’empresa ha activat el seu pla d’autoprotecció (PAU) en fase d’alerta i ha confinat els seus treballadors preventivament.

Cap persona ha resultat ferida per aquest accident i no hi ha hagut afectació a l’exterior, per la qual cosa no han sonat les sirenes de risc químic.

En aquests moments l’empresa juntament amb els bombers del parc químic han contingut la fuita i estan treballant en fer el transvasament del producte fuitat en contenidors.

Al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i dels Bombers de la Generalitat.