Trenta-tres comerços de Torredembarra ja són Establiment segur contra la violència masclista

S’adrecen a les dones que travessen situacions de maltractament a la llar i que actualment poden estar aïllades

Per . Actualitzat el

Un total de 33 comerços de serveis essencials que es troben oberts a Torredembarra ja s’han sumat a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista” que ha engegat l’Institut Català de les Dones i els Mossos d’Esquadra.

Aquesta iniciativa es concreta a posar en lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge següent: “Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.

Amb aquest missatge es vol ampliar el suport social a les dones que travessen aquestes situacions i que actualment poden estar aïllades. Una dona que s’acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que pot comptar amb algú, que serà escoltada i podrà explicar la seva
situació i que aquesta persona trucarà per ella al 900900120, per ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social, o al 112 en cas d’emergència.

Les regidories d’Acció Social i de Comerç, Indústria i Activitats han treballat per informar i aconseguir les adhesions d’establiments torrencs i ahir la Policia Local ja va fer la distribució dels cartells.

Cal recordar que altres recursos telefònics en aquests casos són el whatsapp de l’Institut Català de les Dones (671 778 540), el Servei d’Informació i Atenció a la Dona de Torredembarra (663 96 67 50) i el telèfon de la Policia Local de Torredembarra: 977 64 00 25.

Els comerços de Torredembarra que vulguin afegir-se a la campanya “Establiment segur contra la violència de gènere” poden descarregar-se els cartells en pdf al web dones.gencat.cat.