Iniciatives solidàries durant la crisi de la Covid-19

Diversos veïns fabriquen mascaretes en 3D i en tela o fan dibuixos en streaming que després es poden pintar

Per . Actualitzat el

Diversos veïns de la Bisbal han engegat iniciatives solidàries o altruistes arran de la situació actual generada per la Covid-19. Una és la que ha engegat un veí del barri de Can Gordei, l’Òscar López, que està treballant -amb la col·laboració de diversos voluntaris- en la impressió en 3D de mascaretes fabricades amb material vegetal, biodegradable i no tòxic per poder-les entregar als col·lectius que les necessiten. Aquesta setmana han començat a entregar mascaretes a diversos col·lectius. N’han repartit algunes, per exemple, a la Residència el Colomer, a la farmàcia de la Bisbal del Penedès i en alguns establiments del municipi. Ara, segons ens ha explicat l’Òscar, els voluntaris estan treballant per confeccionar mascaretes per als Mossos d’Esquadra del Vendrell.

Tant l’Òscar com la seva parella, l’Ana, fan una crida a aquelles persones que disposin d’impressora 3D perquè es prestin a col·laborar en la iniciativa. Ell facilitarà els esquemes de les mascaretes tipus ffp3 (són el més simlar a aquest model però no estan homologades per a ús sanitari) i les pantalles de protecció per a la seva impressió. D’altra banda, necessiten més material (el color del material és indiferent) i agraeixen qualsevol donació de:

-TPU de 1,75mm – bobines d’1 kg

-PLA d’1,75mm d’1kg

Aquelles persones que puguin ajudar d’alguna manera aquests voluntaris poden contactar amb l’Òscar per Whatsapp, al 633368684, o per correu electrònic, escrivint a olopezt@tmb.cat.

 

Una altra veïna de Can Gordei fa mascaretes de tela

La veïna de Can Gordei Loli Gil està fent mascaretes de tela amb retalls de tela i cintes que té a casa. Aquestes mascaretes les reparteix entre les persones que les necessiten a través de la Regidoria de Benestar Social. Si en necessiteu alguna, podeu contactar amb la Regidora de Benestar Social, Paqui Cepas. Ja se n’han repartit una trentena.

 

Una artista bisbalenca ensenya a dibuixar a petits i grans

L’artista local Zara, coneguda com a Zaranoia, està confeccionant i compartint dibuixos per pintar al seu web, en un apartat titulat “Dibujos para una cuarentena” (https://www.zaranoias.com/dibujos-para-una-cuarentena/) amb l’objectiu d’ajudar els veïns del municipi a passar, d’una forma més agradable, els dies de confinament. Amb aquesta iniciativa, adreçada a petits i grans, l’artista bisbalenca vol contribuir al fet que la gent es quedi a casa i tingui passatems per passar-s’ho bé. A més de compartir els seus dibuixos, que es poden imprimir i pintar, fa un directe cada divendres a les 18h en què ensenya a dibuixar o dibuixa allò que li demana el públic que la veu en directe a través de www.twitch.tv/zaranoiaslive

Els dibuixos de la Zara es poden descarregar i imprimir a casa però també es poden aconseguir de forma gratuïta, per iniciativa de la Regidoria de Cultura, en diversos establiments de la Bisbal del Penedès: Cal Perebusquet, Farmàcia Dalmau, Agro-Verd, Fruiteria Montserrat, Supermercat Jaume i botiga de queviures del local social de Can Gordei. La Regidoria de Cultura també ha fet arribar els dibuixos impresos a la Residència El Colomer de la Bisbal amb l’objectiu que els avis i àvies també puguin pintar durant aquests dies de confinament.

Podeu seguir la Zara i les seves iniciatives a:

-Instagram: https://www.instagram.com/zaranoia/

-Facebook : https://www.facebook.com/zaranoias/

-Twitter: https://www.twitter.com/zaranoias

 

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès vol donar les gràcies a totes aquelles persones que s’estan mobilitzant per ajudar els altres en una situació tan complicada com l’actual.