La Primavera Jove adapta una programació d’activitats en línia pel cicle de Setmana Santa

Es convoca també la gent jove a participar del concurs fotogràfic Coronajove

Per . Actualitzat el

La conselleria de Joventut obre com a novetat el portal e-tarragonajove des d’on es podran seguir i realitzar les activitats en la modalitat campus virtual. Aquest entorn online ja s'incorpora de forma habitual a les accions i intervencions de la Conselleria de Joventut, com un espai més de desenvolupament de les polítiques adreçades a joves.

L’activitat RADIOFÒNIC, casal de ràdio i comunicació serà una de les activitats que es proposen poder realitzar del 6 al 9 d’abril des del canal e-tarragonajove.
I serà conduït pels periodistes professionals de Ràdio Ciutat de Tarragona, Adrià Recasens i Arnau Curto. Més informació i inscripcions a  www.tarragonajove.org

A la vegada, de l’1 al 8 d’abril i per la xarxa social instagram @tarragonajove es podran visionar 8 documentals realitzats amb joves durant els anys 2008 i 2019. Són més de 10 anys que la Conselleria de Joventut ha promogut fins a 11 documentals de carrer com a eina d’anàlisi de la realitat juvenil i recollida d’opinió en el marc de les polítiques de joventut. El cicle JoveDocFest: Festival de documentals de Joventut inicia el dia 1 amb el documental Viatge a Campclar i finalitza el dia 8 d’abril amb la projecció del darrer estudi Som Joves: Crònica d’una joventut, de l’antropòloga i comunicadora visual Anna Fonoll.

Concurs fotogràfic
Per últim, es convoca també a la gent jove a participar del concurs fotogràfic Coronajove: com vius el confinament? obert des d’avui mateix i fins al 13 d’abril. Un jurat d’experts farà un recull de les imatges més destacades i se’n preveu produir una exposició a l’espai jove kesse durant el proper estiu i tardor. La iniciativa proposa que la gent jove prengui imatges dels dies que viu en confinament a les seves cases. Les instantànies hauran de ser en horitzontal, es podran aplicar efectes i filtres, i caldrà que es pengin a instagram amb les etiquetes #Coronajove i #espaijovekesse. El recull d’imatges es podrà veure des del canal d’instagram @tarragonajove.

Es recomana seguir les xarxes socials i els butlletins @tarragonajove per estar al corrent de les novetats i reserva de places en cas de voler participar-hi. Teniu tota la informació a la web: https://tarragonajove.org

Cooperació
En el marc de la programació de primavera del departament de Cooperació presenta CoopTgn Online: Microcicle del projecte Ciutats Defensores de Drets Humans , l’objectiu es donar a conèixer la importància de la defensa i de les persones defensores dels drets humans, així com donar suport i fer un reconeixement a la seva tasca.

En aquesta línia, a partir d’avui el Departament de Cooperació oferirà, a través de la web i les xarxes socials, diferents continguts sobre la defensa dels drets humans i sobre el paper clau que juguen persones singulars en la defensa dels drets humans. Es proposaran diferents recursos com entrevistes, documentals o llibres relacionats amb la defensa dels drets humans i, també, sobre la vulneració de drets que existeix a molts indrets i els abusos que pateixen les persones defensores.

Cada dia es dedicarà a una defensora o defensor que havia de venir a Tarragona, i es presentarà la feina que desenvolupen. Aquesta divulgació es realitzarà mitjançant la web de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona https://www.tarragona.cat/cooperacio , Twitter a @tgncooperacio i Facebook a
@cooperaciotarragona

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans està impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i compta amb la participació de diferents municipis de Catalunya, Tarragona es va adherir al projecte l’any passat en la
IX edició.