Es prohibeixen les vetlles als difunts i s’ajornen les cerimònies fúnebres

Només es permetrà l’assistència d’un màxim tres persones en l’enterrament o comiat per la cremació

Per . Actualitzat el

El Ministeri de Sanitat ha prohibit les vetlles als difunts, independentment de la causa de la mort i de si se celebren en instal·lacions públiques o privades, inclosos els domicilis particulars, per limitar la propagació i el contagi pel COVID-19. Així ho recull l’ordre ministerial publicada avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que especifica que en el cas de morts per Covid-19 no es podran realitzar pràctiques de tanatoestètica, intervencions de tanatopràxia, ni intervencions per motius religiosos que impliquin procediments invasius en el cadàver. 

La norma recull altres mesures excepcionals com la restricció de les cerimònies fúnebres. En aquest sentit, es posposarà la celebració de cultes religiosos o cerimònies civils fúnebres fins que finalitzi l’estat d’alarma. No obstant això, en l’enterrament o comiat per a la cremació de la persona morta, es permetrà l’assistència de tres familiars o persones properes, a més, si és el cas, de la persona de la confessió respectiva encarregada de la pràctica del ritus funerari de comiat del difunt.

Aquestes persones han de respectar sempre la distància d’un a dos metres entre elles. L’ordre també regula, a proposta de el Ministeri de Consum, algunes de les condicions de contractació dels serveis funeraris.