Salou intensifica la hidroneteja en punts que registren un trànsit més intens

Ha decretat uns serveis especials d’higiene i desinfecció diària als espais públics

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Salou ha intensificat la desinfecció amb hidroneteja i productes desinfectants dissolts als punts de la ciutat que registren un trànsit de persones més intens. Per aquest motiu, s’han decretat uns serveis especials d’higiene i desinfecció diària als espais públics, prioritzant les voreres, el mobiliari urbà i els contenidors de deixalles.

UTE Salou Net té com a missió fonamental mantenir en òptim estat de neteja el Centre d’Alta Resolució (CAR), les zones adjacents als supermercats, les residències de gent gran, les voreres més transitades i els indrets que siguin susceptibles de rebre un nombre de visites diàries més alt, així com tots els contenidors de deixalles de Salou.

El nou operatiu de neteja urbana s’ha estructurat i organitzat de manera que es manté actiu el 50% de la plantilla de l’empresa de neteja per tal de garantir un serveis mínims que puguin funcionar amb normalitat en cas que es produís alguna baixa per Covid-19, i es va alternant amb l’altre 50%, que resta confinat. A partir de l’1 d’abril, tanmateix, es produirà un augment de la plantilla.

Per dur a terme les operacions amb les màximes prestacions i millora de freqüències, s’han posat en marxa nous mitjans de neteja mecànica amb aigua, que permeten treballar amb desinfectants dissolts en ella.

L’Ajuntament de Salou garanteix a la ciutadania els següents serveis:

– Recollida de la fracció resta: A la zona del poble i Nucli Antic, recollida diària, i a la resta del municipi, 4 dies per setmana.

– Recollida selectiva: Envasos i paper-cartró, 3 dies a la setmana; i vidre, 1 dia a la setmana.

– Rentat de l’interior dels contenidors: 1 dia a la setmana.

– Recollida de mobles indeguts: 3 dies a la setmana.

– Hidroneteja: un cop al dia es pretén la neteja exterior dels contenidors i dels supermercats, farmàcies, caixers automàtics, fleques, botigues de queviures, llibreries, Mercat Municipal, ambulatori (matí i tarda), residència gent gran (matí  i tarda), comissaria de Policia Local (matí i tarda) i Ajuntament.

– Neteja mecanitzada: almenys 2 cops per setmana, a tots els carrers.

– Aiguabatre manual: 2 cisternes amb les quals s’establirà una rotació a tots els carrers.

– Neteja manual extensiva: per tal de garantir, diàriament, la neteja dels voltants dels contenidors i neteja extensiva de carrers.

– Repàs de tarda: repàs de punts de contenidors i carrers més cèntrics.

– Es treballa diumenges i festius.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “en aquests moments en què hem de ser el màxim d’escrupolosos amb les mesures d’higiene, hem decretat que el municipi incrementi els mitjans de desinfecció, com a mesura de protecció de la salut dels nostres convilatans”. Així mateix, segons el batlle, “ens preocupa molt la seguretat dels treballadors i qualsevol risc de contaminació per coronavirus al qual estiguin exposats; per la qual cosa s’han organitzat torns de treball. Aquests garantirien un servei mínim, en cas de contagi”.

El mandatari salouenc continua apel·lant a la responsabilitat individual i social de la població, a la qual demana que “es quedi a casa i segueixi les normes de les autoritats sanitàries”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha fet referència “a l’esforç que estem fent perquè la població tingui un servei de neteja excepcional, atès el complicat moment sanitari i social que estem vivint”.