El Port avança el pagament de 2,7 MEUR a més de 200 empreses

La decisió ha permès injectar liquiditat a les empreses proveïdores

Per . Actualitzat el

Des que es va anunciar la mesura el passat 17 de març i fins a avui, s’han avançat pagaments per valor d’1.492.000 euros. Concretament, s’han pagat un total de 253 factures a 155 proveïdors (empreses) diferents.

En menys d’un mes, des de l’inici de la crisi sanitària de la Covid-19, el Port de Tarragona haurà avançat el pagament de 2,7 milions d’euros, en 351 factures, de 222 empreses, per injectar liquiditat en les empreses proveïdores.

A més, la direcció d’Administració i Finances, preveu realitzar pagaments avançats per valor d’1.200.00 euros més a principis del més d’abril, la qual cosa representarà 98 factures pagades més i 67 proveïdors més.

El Port de Tarragona va implementar aquesta acció amb l’objectiu d’alleugerir els problemes de tresoreria de les seves empreses proveïdores, especialment de les petites i mitjanes. En aquests moments d’alentiment de l’activitat econòmica, les empreses pateixen problemes per fer front al pagament de nòmines, proveïdors, etc. Amb aquest escurçament del període de pagament, el Port ha contribuït a pal·liar els efectes negatius de la pandèmia de la Covid-19.

El Port de Tarragona continua funcionant

El Port de Tarragona continua treballant amb normalitat amb una part molt important de la seva plantilla desenvolupant treball no presencial. En aquest cas, els treballadors i treballadores del departament administració i finances del Port treballen des dels seus domicilis particulars per tal de prestar el servei amb la màxima normalitat possible.

Els proveïdors i el Port treballen al 100% amb factura electrònica la qual es tramita a través de la plataforma FACe. El sistema FACe és el Punt General d’Entrada de Factures de l’Administració General. La plataforma permet la tramesa de factures en format electrònic a aquells organismes de les administracions, sense importar el volum de facturació anual, mida o nivell d’informatització, a proveïdors de béns i serveis de les administracions públiques.