La Xarxa de Santa Tecla trasllada els usuaris de la Residència de Llevant a l’Hotel Nuria

L’acció permet guanyar seixanta llits hospitalaris per a persones afectades de Covid-19 al complex sanitari de la Vall de l’Arrabassada

Per . Actualitzat el

La Xarxa Sanitària de Santa Tecla traslladaràaquest divendres els usuaris i usuàries de la Residència Santa Tecla Llevant a l’Hotel Nuria de Tarragona, amb l’objectiu de guanyar una seixantena de llits hospitalaris, que estaran a la disposició de l’Hospital Santa Tecla i de l’Institut Català de la Salut (ICS).

En previsió d’un increment de la necessitat de llits per atendre el creixent nombre de malalts pel brot del Covid-19 a Tarragona, la Xarxa va demanar fa dies autorització al govern de la Generalitat per realitzar aquesta acció i el Departament de Treball, Afers Socials i Família ja ha emès el certificat que autoritza el trasllat dels 55 avis a l’hotel ubicat al número 145 de la Via Augusta.

L’acció permetrà habilitar 60 places hospitalàries a la Residència de Llevant per posar-la al servei de pacients afectats per coronavirus, derivats ja sigui de l’Hospital Joan XXIII com de la mateixa Santa Tecla.

La unitat hotelera, de tres estrelles, ja ha estat desinfectada i habilitada per rebre, en habitacions individuals, els ancians. El trasllat, que tindrà lloc durant el matí de divendres, es farà en busos municipals adaptats i mantenint les mesures de prevenció imposades per l’estat d’alarma.

Amb aquesta mesura, la Xarxa Sanitària de Santa Tecla cobreix el doble objectiu de garantir la seguretat dels residents en un entorn hoteler adaptat per a un òptim confinament, i atesos pel mateix equip de professionals, i alhora disposarà de 60 places addicionals a la Residència de Llevant per atendre pacients infectats pel coronavirus necessitats d’ingrés.