La selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol

S’adaptarà el model i el contingut dels exàmens al moment excepcional que afecta el curs escolar

Per . Actualitzat el

Selectivitat 2016

Les proves de la convocatòria ordinària de la selectivitat es faran entre el 22 de juny i el 10 juliol i abans del 10 de setembre es farà l’extraordinària. Anteriorment, les proves d’accés universitari s’havien de fer entre el 9 i l’11 de juny i entre el 2 i el 4 de setembre però l’estat d’alarma pel coronavirus ha obligat el Ministeri d’Educació i el d’Universitats a ajornar els exàmens i, posteriorment, reprogramar-los.

La manca de classes presencials durant el període de confinament ha fet que el govern espanyol hagi decidit canviar el model i el contingut dels exàmens de la selectivitat amb l’objectiu que l’alumnat no es vegi perjudicat. L’executiu no vol que si en alguns casos no s’han treballat determinats continguts a classe això impedeixi que l’accés universitari es faci en igualtat d’oportunitats i de manera justa per als estudiants.

El ministeri també ha acordat que les qualificacions es publicaran abans del 17 de juliol en la convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre en la extraordinària. Pel que fa a l’assignació definitiva de places, no es farà abans del 25 de setembre.Tot i això, no es decarta que, en funció de l’evolució de la pandèmia, es torni a reprogramar la selectivitat.