El Col·legi de Metges dobla el nombre de metges voluntaris per fer front a la Covid-19

El nombre d’estudiants també creix i se situa en 400

Per . Actualitzat el

El nombre de sol·licituds per col·laborar davant la pandèmia de la Covid-19 no s’atura i en els darrers dies el nombre de voluntaris ha augmentat considerablement. Fins ara, el Col·legi ha recollit 64 sol·licituds, de les quals 34 corresponen a professionals que ja han estat col·legiats, 15 més serien de metges jubilats, un dels quals ja estaria en exercici, i la resta, 15, serien de professionals sanitaris en exercici privat o bé dedicats a la gestió.

La crida també ha tingut un gran èxit dins de la comunitat universitària. La iniciativa, sorgida de la col·laboració entre la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili i el Col·legi Oficial de Metges, ja té 400 alumnes voluntaris. Si bé el gruix dels voluntaris són de les especialitats de medicina i infermeria, la crida també ha mobilitzat estudiants de fisioteràpia, de nutrició i dietètica, de biotecnologia o, fins i tot, del sector administratiu.

El president del COMT, el doctor Fernando Vizcarro ha subratllat que “la situació excepcional que es viu reclama la implicació de tota la societat i, des del Col·legi, tan sols tenim paraules d’agraïment per la resposta rebuda”.

Paral·lelament, el president ha volgut tenir unes paraules d’escalf i suport al col·lectiu de metges “perquè la feina que aquests dies s’està duent a terme, i que encara queda per fer, és admirable i ens fa veure que la nostra vocació de servei és ben present”. Alhora, ha aprofitat per reclamar que les mesures de protecció necessàries per a l’exercici del treball s’acompleixin i que es doti els professionals de la sanitat dels EPI necessaris per desenvolupar la seva tasca amb total garantia de seguretat.

Des del Col·legi de Metges es recorda que si es vol col·laborar es poden posar en contacte amb la Institució mitjançant l’adreça de correu electrònic: suportcovid19@comt.cat o a través de telèfon 977 232 012