Vuit denúncies per llençar mobles al carrer

La sanció per abocar deixalles de gran volum durant el confinament és de 300 euros

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha imposat vuit sancions a persones per llençar mobles, neveres o banyeres durant l’alerta per la Covid-19. “Cada dia estem recollint més de dues tones de voluminosos. No podem aprofitar el confinament per desmuntar la casa i deixar-la al carrer”, denuncia el conseller de Neteja,

Jordi Fortuny. “Els infractors estan sent sancionats i així continuarà sent fins que aquest petit percentatge de ciutadania prengui consciència que està posant en risc la seguretat del personal de Neteja”, afegeix. Per aquest motiu, el departament de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona compta amb la complicitat de la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana, que dedica molts dels esforços a controlar aquests tipus d’accions incíviques. El cap de setmana van ser 6 les persones sancionades i ahir, dues més.

“Toca cuidar-se, toca quedar-se a casa i toca cuidar als treballadors que recullen els voluminosos, perquè quan una persona baixa un moble al carrer no pensa que per recollir-lo calen dues persones dins d’un mateix vehicle per recollir aquest tipus d’andròmina i que calen dues persones més del servei de recollida de brossa perquè la majoria de mobles els deixen sostinguts als contenidors i cal baixar del camió, separar l’andròmina per poder aixecar el contenidor i buidar-lo al vehicle”, explica.

Les mesures de seguretat decretades pel protocol contra la Covid-19 s’estenen al servei de la neteja de la via pública i de la recollida de les escombraries. Per això, l’Ajuntament de Tarragona des del primer dia va decretar els serveis
mínims essencials per a la recollida dels residus urbans. A més, seguint les indicacions de l’OMS, en la majoria de serveis hi ha un únic operari per evitar contagis. Per això, entre altres mesures, s’ha suspès el servei de voluminosos, ja que és una tasca que implica de la participació de dos empleats. La deixalleria municipal, situada al polígon de Riuclar, i les deixalleries mòbils també han deixat de funcionar. “La gent no és conscient del problema, ens han d’ajudar perquè l’egoisme d’uns ens perjudica a tots”, conclou el conseller Fortuny.

Així mateix, a partir d’avui tots els contenidors –tant els de superfície com els soterrats- tenen un adhesiu on es recorda a la ciutadania que la sanció per deixar mobles i altres deixalles de gran volum al carrer és de 300 euros.