La Generalitat formalitza una línia de préstecs per a autònoms i empreses

El finançament ha d’estar vinculat al manteniment de llocs de treball

Per . Actualitzat el

El Govern ha aprovat aquest dimarts un seguit d’acords per posar en marxa la línia de finançament “ICF-Avalis liquiditat” dotada de 750 milions d’euros en avals de l’Institut Català de Finances i d’Avalis de Catalunya, SGR, que permetran formalitzar préstecs per un total de fins a 1.000 milions d’euros. L’objectiu és cobrir les noves necessitats de circulant d’autònoms i empreses que hagin vist afectada la seva activitat productiva pels efectes de la COVID-19. Aquest finançament ha d’estar vinculat, també, al manteniment de llocs de treball.

La línia ICF-Avalis liquiditat permetrà a les empreses fer front al pagament de les despeses a les quals han de fer-hi front, malgrat que la seva activitat s’hagi vist reduïda o suspesa pels efectes de la pandèmia del coronavirus.

Els préstecs, que es formalitzaran a través de les diferents entitats financeres adherides al conveni, comptaran amb l’aval del 80% d’ICF o Avalis de Catalunya. En concret, per préstecs entre 50.000 euros i 1 milió d’euros, l’aval el gestionarà Avalis de Catalunya; mentre que pels crèdits a partir d’aquest import i fins als 2,5 milions d’euros l’aval serà de l’ICF. Pel que fa al termini, les empreses podran demanar els crèdits a un màxim de 4 anys, amb fins a 1 any de carència inclòs.

En total, a partir d’aquesta línia de finançament es formalitzaran al voltant de 1.000 milions d’euros sent possible finançar prop de 4.000 autònoms i empreses que tinguin noves necessitats de circulant derivades de la crisi de la COVID-19.

10 milions d’euros per al sector cultural afectat per la COVID-19

Addicionalment a la línia “ICF-Avalis Liquiditat”, el Govern de la Generalitat, a través de l’ICF,  ja ha posat en marxa una línia de préstecs dotada amb 10 milions d’euros per finançar empreses i entitats culturals afectades per la COVID-19.

A més, l’entitat financera pública, conjuntament amb els diferents departaments de la Generalitat, treballa per oferir altres solucions de finançament especifiques per situacions d’emergències en els diferents àmbits empresarials com el turisme, la indústria, el comerç o el sector agroalimentari, pesca i forestal, enter d’altres. Aquestes línies de préstecs estan dotades amb 15M€.