Els Nens del Vendrell fan una crida a donar sang

Cada dia a Catalunya calen 1.000 donacions per atendre els malalts dels hospitals que necessiten tractaments

Per . Actualitzat el

Els Nens del Vendrell, juntament amb el Banc de Sang i Teixits i la Xarxa Suport del Vendrell, han organitzat una donació de sang que tindrà lloc el dissabte 21 de març de les 17 h a les 21 h al Centre cívic L’Estació del Vendrell.
Aquesta iniciativa neix arran de la davallada que han patit les donacions que, segons el Banc de Sang i Teixits, seguirà baixant, a causa de l’expansió del coronavirus COVID-19. Des del Banc de Sang garanteixen totes les mesures de seguretat per evitar el contagi del coronavirus i, és per això, que es demana que cada donant porti el seu bolígraf per omplir el formulari. Altres mesures seran la presa de la temperatura de cada donant, l’ús de guants i mascaretes per part de tot el personal sanitari, etcètera. És important recordar que el COVID-19 no es pot transmetre per la sang, només per via respiratòria, i en aquest sentit ni la donació de sang ni la transfusió suposen cap risc per a donant ni pacient.
El risc, en tot cas, és no donar sang, doncs cada dia a Catalunya calen 1.000 donacions per atendre els malalts dels hospitals que necessiten tractaments.