L’Ajuntament habilita el pavelló municipal del Serrallo per a persones sense sostre

S’adopten mesures excepcionals per atendre les persones en situació de sensellarisme

Per . Actualitzat el

El pavelló municipal del Serrallo acull, a partir d’avui, a persones sense sostre per tal de garantir el seu allotjament i  atenció en el context  de la fase d’Alarma pel Covid-19″, així ho ha anunciat la consellera i presidenta de l’ Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill.

 

“S’ha adoptat aquesta decisió per la situació d’excepcionalitat que estem vivint que requereix que tothom tingui un lloc on confinar-se” i actualment els dos centres que presten el servei de sensellarisme, l’Alberg de la Fundació Bona Nit i la Pensió Carme,  no són suficients per garantir la cobertura a tot aquest col·lectiu tan vulnerable, ha explicat la Carla Aguilar-Cunill.

 

El pavelló municipal del Serrrallo té  les prestacions de protecció i higiene que es requereixen,  ja que disposa de diferents wc i vestidors amb les seves dutxes. L’espai s’ha habilitat per a l’estada de persones i s’ha cobert el parquet del pavelló.

 

S’han disposat 25 llits, respectant els espais mínims per tal de garantir les normes bàsiques de seguretat i higiene, i si fos necessari se’n disposaran més.

 

La Creu Roja, cobrint les funcions de organització humanitària, és la institució encarregada de l’atenció directa de les persones allotjades en aquest espai. La Creu Roja garantirà l’aplicació dels protocols establerts per aquest tipus de confinament de manera estricta per tal d’evitar contagis.

 

L’elaboració dels àpats va a càrrec de Joventut i Vida de Bonavista, en el transport i repartiment dels àpats Creu Roja vetllarà per les condicions adequades de transport per no trencar la cadena de fred.

 

La consellera, Carla Aguilar-Cunill, ha expressat l’agraïment de l’Ajuntament i de l’IMSS  a la Creu Roja Tarragona, de l’entitat Joventut i Vida i de l’empresa de neteja La Bruixa la seva col·laboració per tirar endavant aquest servei de confinament a les persones

 

 

 

EL SERVEI D’ATENCIÓ A LES DONES ATEN PER TELÈFON I MAIL

 

 

El  Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Tarragona ha tancat les seves instal·lacions per evitar el risc de contagis pel Covid-19, tal com han fet molts altres serveis. Però, les dones que necessitin adreçar-s’hi ho poden fer per telèfon o mail, en l’horari següent: de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. El telèfon és: 977 29 62 79 i el correu electrònic: siad@tarragona.cat

 

El  Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dona assessorament jurídic,  suport psicològic i deriva  als serveis especialitzats  en situació de violència masclista de Tarragona. També realitza activitats de sensibilització social i tallers formatius a l’àmbit de la igualtat  i  els drets de les dones.

 

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament disposa del Servei d’ Atenció a la Víctima de la Guardia Urbana on s’atendran totes les situacions de violència de gènere que requereixen intervenció d’urgència, disponible tots els dies de l’any i les 24 hores: 977 24 03 45.