Allau d’oferiments de personal sanitari per col·laborar en la crisi de la Covid-19

El COMT informa que s’ha ofert personal mèdic, d’infermeria i d’altres àmbits de la salut

Per . Actualitzat el

Fins a 31 metges de la província de Tarragona s’han posat amb contacte amb el Col·legi de Metges per donar suport davant la infecció per Covid-19 que pateix l’Estat. En concret, 11 serien metges MIR llicenciats aquest any 2020, un parell estarien jubilats, 5 més en exercici i la resta serien metges no comunitaris a l’espera de l’homologació del seu títol.

A tots ells, cal sumar les 15 sol·licituds d’infermers, auxiliars d’infermeria o fins i tot tècnics de radiodiagnòstic rebudes al COMT. Per la seva part, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona n’ha recollit fins al moment 32. En total 78 professionals sanitaris de la província de Tarragona estarien disposats a col·laborar. Aquests seran destinats a cobrir les tasques assistencials que el Departament de Salut de la Generalitat consideri necessàries.

Paral·lelament, la resposta per part dels estudiants universitaris també ha estat molt positiva. Fins a 270 estudiants de diverses especialitats han mostrat el seu suport per col·laborar en aquesta crisi. Els estudiants de medicina, infermeria o fisioteràpia han estat els més nombrosos però també estudiants d’altres especialitats com nutrició, veterinària o fins i tot de ciències biomèdiques, s’han posat en contacte per poder
col·laborar de forma desinteressada.

En la mateixa línia la iniciativa privada se solidaritza amb la situació actual i una clínica privada de Tarragona ha posat el seu estoc a disposició de la Generalitat. El president del Col·legi de Metges, el doctor Fernando Vizcarro, ha mostrat el seu agraïment per la resposta que aquesta crisi ha generat. En paraules del doctor “la solidaritat de la població durant aquests dies és extraordinària i la feina que el personal sanitari està duent a terme és increïble. Cal seguir així”.

Des del Col·legi de Metges es recorda que, si es vol col·laborar, els metges i metgesses així com del personal sanitari de Catalunya han de fer-ho mitjançant aquests correus:
Tarragona: suportcovid@comt.cat
Barcelona: suportcovid19@.comb.cat
Girona: suportcovid19@comg.cat
Lleida: suportcovid19@comll.cat