El Port de Tarragona avança els pagaments a proveïdors

Escurça la validació de factures i pagament a menys d’una setmana per injectar liquiditat a les empreses

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona reduirà el termini legal de pagament de 30 dies a un terç i pagarà a proveïdors en menys d’una setmana. El departament d’administració i finances de l’Autoritat Portuària retallarà al màxim el període de validació de factures i pagament de la factura per tal de contribuir a injectar liquiditat a les empreses.

El Port de Tarragona implementa aquesta acció amb l’objectiu d’alleugerir els problemes de tresoreria de les seves empreses proveïdores, especialment de les petites i mitjanes. En aquests moments d’alentiment de l’activitat econòmica, les empreses poden patir problemes per fer front al pagament de nòmines, proveïdors, etc. Amb aquest escurçament del període de pagament, el Port espera contribuir a pal·liar els efectes negatius de la pandèmia de COVID-19.

El Port de Tarragona funciona amb normalitat amb una part molt important de la seva plantilla desenvolupant treball no presencial. En aquest cas, els treballadors i treballadores del departament administració i finances del Port treballen des dels seus domicilis particulars per tal de prestar el servei amb la màxima normalitat possible.

Els proveïdors i el Port treballen al 100% amb factura electrònica la qual es tramita a través de la plataforma FACe. El sistema FACe és el Punt General d’Entrada de Factures de l’Administració General. La plataforma permet la tramesa de factures en format electrònic a aquells organismes de les administracions, sense importar el volum de facturació anual, mida o nivell d’informatització, a proveïdors de béns i serveis de les administracions públiques.