Quan cal fer servir la mascareta?

Cal fer-ne un ús responsable per garantir que els centres i els professionals sanitaris no es queden sense aquesta mesura de protecció

Per . Actualitzat el

Les autoritats sanitàries recorden que la ciutadania ha de fer un bon ús de les mascaretes davant el coronavirus i no utilitzar-es en el cas que no sigui estrictament necessari. L’ús indiscriminat d’aquest material de protecció pot provocar que els centres sanitaris i el personal que hi treballa, que són els que més el necessiten, tinguin dificultats per disposar d’estoc suficient, ja que una gran demanda pot causar problemes d’abastiment.

QUAN CAL FER SERVIR LA MASCARETA?

 

Sempre que ho indiqui el personal sanitari

 

Si estàs en situació d’aïllament i has d’entrar en contacte amb altres persones del teu entorn

 

Si estàs amb una persona en situació d’aïllament i heu de compartir el mateix espai

 

Si ets personal del sistema de salut i així t’ho indica el protocol

 

NO ÉS NECESSARI UTILITZAR LA MASCARETA EN ELS ESPAIS PÚBLICS SI NO HO INDICA EL PERSONAL SANITARI

La millor manera de prevenir la transmissió del coronavirus SARS-COV-2 és prendre les mesures habituals de prevenció de contagis: rentar-se les mans sovint, utilitzar mocadors d’un sol ús i tapar-se la boca i el nas en tossir o esternudar.