Pla d’acció de la Xarxa de Santa Tecla per evitar aglomeracions als centres d’atenció primària

Es potencia l’atenció no presencial amb la posada en marxa de consultes telefòniques i per correu electrònic a les ABS de Tarragona Llevant, Torredembarra, Vila-seca, el Vendrell, l’Arboç i Calafell

Per . Actualitzat el

La Xarxa de Santa Tecla posa en marxa un pla d’acció especial per evitar aglomeracions d’usuaris i usuàries a les sales d’espera dels centres d’atenció primària del Baix Penedès i del nord del Tarragonès.
L’organització insta la ciutadania a quedar-se a casa i no desplaçar-se als centres de salut si no es tracta d’un cas urgent. Per donar una resposta adient a les necessitats assistencials del conjunt de la ciutadania, la direcció d’Atenció Primària de la Xarxa de Santa Tecla ha posat en marxa un dispositiu especial d’atenció no presencial amb l’establiment de números de telèfon d’atenció sanitària i correus específics per a totes les seves Àrees Bàsiques de Salut (ABS).
Important indicar: Nom i Cognoms, número CIP de la targeta sanitària, un telèfon de contacte i el màxim de claredat en el motiu de la consulta.
ABS Vila-seca: 977394027 consultavilaseca@xarxatecla.cat
ABS Calafell: 977691418 consultacalafell@xarxatecla.cat
ABS El Vendrell: 977667703 consultavendrell@xarxatecla.cat
ABS L’Arboç: 977671588 consultaarboc@xarxatecla.cat
ABS Torredembarra: 977643809 consultatorre@xarxatecla.cat
ABS Tarragona Llevant: 977258005 consultallevant@xarxatecla.cat
Cadascuna de les ABS està dotada d’un equip específic de professionals que donarà resposta a tots els requeriments arribats a través d’aquests canals, que tenen com a objectiu reduir l’afluència de persones als centres de salut i, per tant, reduir el risc de contagi i propagació del Covid-19 entre la ciutadania.
Al mateix temps, l’atenció de casos urgents i dels que requereixin una actuació presencial es continuarà realitzant a càrrec d’equips professionals especialment constituïts per atendre la població amb màximes mesures de prevenció i seguretat. També es potencia l’atenció domiciliària i i s’habilita un espai específic a cada ABS per a l’atenció de patologies respiratòries, que seran ateses per un equip professional especialment constituït a aquest efecte.
Aquestes mesures, amb els números de telèfon i correus específics de cada ABS, estaran correctament senyalitzades en els accessos de tots els centres d’atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla.
Per tal d’ajudar a descongestionar els centres de salut, es desprogramen visites i proves diagnòstiques no urgents. Aquests canvis d’agenda seran degudament comunicats als usuaris i usuàries afectats.
Des de la Xarxa de Santa Tecla s’agraeix la col·laboració i l’actitud responsable de la ciutadania.