Torredembarra constitueix el comitè d’emergències municipal

Les mesures previstes tenen una vigència de 15 dies, però seran revisades setmanalment

Per . Actualitzat el

El comitè d’emergències municipal de l’Ajuntament de Torredembarra, que s’ha constituït aquest mat, està  format per l’alcalde i director del Pla Municipal de Protecció Civil, Eduard Rovira; la regidora d’Acció Social i Salut Pública, Marga Rovira; el regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, i el cap de Seguretat i Protecció Civil de Torredembarra i el secretari municipal. Aquesta constitució s’ha produït  després que s’hagi declarat la fase d’emergència 1.

En aquesta reunió, s’han ratificat les mesures que ja es van adoptar ahir de prevenció i control de la infecció pel SARS-CoV-2 (coronavirus Covid-19), de conformitat amb l’activació del Pla d’emergència municipal i d’acord amb la resolució del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya d’11 de març de mesures de prevenció i control de la infecció pel SARS-CoV-2 (coronavirus Covid-19).

En aquest sentit, cal tenir present el següent:

• Totes les activitats que es desenvolupin en espais amb aforaments inferiors a les 1.000 persones, es poden celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els presents.

• Aquestes mesures de restricció s’apliquen a activitats d’espectacles públics, recreatives i qualssevol altres d’oci, culturals, religioses o similars (restaurants, bars, sales de ball, discoteques, etc.) amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat.

• Aquestes mesures s’inicien el 13 de març de 2020 i tenen una vigència mínima de quinze dies, i són susceptibles de revisió en coherència amb la situació epidemiològica de cada moment i, en tot cas, seran revisades amb caràcter setmanal.

• Es recorda que són responsables del compliment d’aquestes mesures preventives, amb subjecció al règim sancionador previst en la Llei 18/2009, de 22 d’octubre de salut pública, les persones físiques o jurídiques titulars, explotadores o organitzadores de les activitats esmentades.