ESPIMSA activa un protocol de seguretat als mercats municipals pel coronavirus

Per . Actualitzat el

L’empresa municipal de mercats, Espimsa, ha activat un protocol de reforç i prevenció de les mesures de seguretat als mercats municipals, aquest dijous. Es tracta d’una llista de mesures i pràctiques, adreçades tant als treballadors i paradistes com als mateixos clients, per tal de garantir un màxim control sanitari i minimitzar els riscos davant del virus COVID-19.

Durant els pròxims dies, es controlarà l’aforament i hi haurà restriccions puntuals d’entrades i sortides de persones amb l’objectiu d’evitar l’afluència massiva de persones, de manera que se suspendran les activitats de grups que provinguin de l’exterior. De la mateixa manera, s’instal·laran elements senyalitzadors amb les mesures de prevenció i recomanacions oficials fetes des del Departament de Salut de la Generalitat.

Per part dels paradistes i concessionaris dels mercats s’insisteix en la necessitat de mantenir els productes alimentaris en vitrines o mostradors per evitar el contacte directe amb les persones de l’exterior. També s’indica la necessitat d’incrementar la freqüència de la neteja en les safates o estris habituals.

Entre les mesures a tenir en compte per al personal d’Espimsa destaca l’obligatorietat de l’ús de guants o l’increment de la freqüència de desinfecció dels elements de les zones comuns del mobiliari de l’edifici, amb productes desenvolupats sobta criteris de sostenibilitat.