“És moment de màxim confinament i mínims contactes”

Manel Sanromà, professor de Matemàtica Aplicada i fundador de TINET, assegura que “si no aturem el tsunami que es veu venir, no hi ha sistema sanitari que ho aguanti: les matemàtiques no enganyen”

Per . Actualitzat el

Estimats:

Ja sé que sou ciutadans exemplars, però us demano personalment que us prengueu molt seriosament la situació.

A mesura que vaig paint les informacions sobre les dades que arriben, i sobre el que impliquen per a la propagació de la epidèmia, me’n adono que aquesta és la situació més excepcional que ha viscut mai Catalunya i Espanya: ras i curt.

Per tant feu tot el que com a individus podem fer: 1) Maximitzar la higiene (i doncs minimitzar el risc de propagar la malaltia); 2) Minimitzar el nombre de contactes (i doncs confinar-vos al màxim).

No escolteu les veus cofoies que diuen que tenim un gran sistema sanitari. És veritat. Però si no aturem el tsunami que es veu venir, no hi ha sistema sanitari que ho aguanti: les matemàtiques no enganyen. I per aturarar-lo només hi ha una acció: MÀXIM CONFINAMENT = MÍNIMS CONTACTES.

No petonegeu ni doneu la ma: ni als vostres fills ni als vostres nets, ni molt menys als vostres pares (ja els abraçareu quan acabi tot això). Distàncies mínimes d’un metre. I dieu a tothom que faci el mateix.

Si el(s) Governs estan a l’alçada patirem i es patirà molt però (fent com a la Xina) ens en sortirem.

El de Catalunya va una mica pel davant però el d’Espanya està essent irresponsable. No esperem res d’ells.

Una forta abraçada i MOLTA SORT.

Manel Sanromà, professor de Matemàtica Aplicada i fundador de TINET.