Aturada total

Les escoles es tancaran a partir d’aquest divendres, se suspenen totes les activitats esportives i els espais públics d’ús col·lectiu almenys durant dues setmanes

Per . Actualitzat el

El Govern del país comença a adonar-se de les implicacions de mantenir l’activitat davant la pandèmia de coronavirus. Les mesures que impliquen suspensions d’activitats es comencen a aplicar arreu de Catalunya i el territori, que és de les zones que de moment registra menys casos confirmats, també les està aplicant molts municipis. El conseller de Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha ultimat avui una ordre de tancament d’escoles a Catalunya a partir de demà divendres com a mesura de contenció del coronavirus. L’aturada de les classes a escoles, llars d’infants, instituts i universitats s’allargarà, com a mínim, durant dues setmanes.

En l’àmbit local, després de suspendre les activitats amb més de 1.000 persones, el consistori tarragoní ha anunciat que el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona (PMET) tanca totes les instal·lacions esportives municipals a partir d’avui a les 13 hores amb una vigència mínima de 15 dies, revisable segons l’evolució de la situació. L’Ajuntament de Tarragona ha adoptat diverses mesures preventives per controlar el coronavirus Covid-19 (SARS-CoV2).

El PMET informarà als usuaris de la data de reobertura i de qualsevol decisió vinculada, a través de la seva web i de les xarxes socials. El PMET també demana comprensió, responsabilitat i col·laboració davant d’aquestes mesures preventives, que es prenen en benefici de la salut pública.

Això se suma a l’acord de l’Ajuntament de Tarragona d’implantar actuacions preventives recollides en el decret signat per l’alcalde i que podran ser ampliades en funció de l’evolució que tingui la pandèmia provocada pel Covid-19.

Arran del decret del departament d’Ensenyament ja són molts els consitoris que han informat del tancament de casals d’avis, centres cívis, museus, biblioteques, ludoteques, complexes esportius, camps de futbol municipals i altres espais com teatres i sales d’exposicions amb l’objectiu d’instar la gent a quedar-se a casa seva i, d’aquesta manera, contribuir a evitar la propagació ràpida de l’epidèmia al territori.

A nivell general s’han suspès totes les activitats esportives, tant professionals com amateurs, també durant les pròximes dues setmanes.

Des de les autoritats sanitàries es recorda que, com a mesures preventives, cal rentar-se molt sovint les mans, evitar les aglomeracions de gent i, en cas de sospita d’estar infectat pel virus, no moure’s de casa i trucar al 061, que des d’avui és gratuït.