Salut confirma els primers quatre casos de coronavirus a la demarcació

Es tracta de dos casos a Cambrils i dos a Salou. Els afectats segueixen tractament als seus respectius domicilis

Per . Actualitzat el

El coronavirus fa dies que s’escampa per tota la geografia catalana i era qüestió de temps que arribés a les comarques de Tarragona. El departament de Salut confirmava aquest dimarts a la tarda els primers quatre casos oficials registrats a la demarcació, dos a Salou i dos a Cambrils. En el cas de Salou, es tracta d’una veïna de 60 anys i el seu marit de 54 anys que haurien importat el virus després d’una viatge a Vitòria, una de les zones més afectades de l’Estat espanya. Els altres dos casos s’han identidicat a Cambrils, on una dona de 79 anys i la seva filla de 46 s’haurien infectat durant un viatge a Bèlgica on haurien coincidit amb un familiar que recentment havia estat al nord d’Itàlia. En tots dos casos els quatre afectats es recuperen al seus respectius domicilis, on les autoritats sanitàries els faran el seguiment domiciliari de la malaltia.
Aquests quatre casos són els primers que es confirmen a la demarcació de Tarragona després que durant dies s’hagin investigat nombrosos casos sospitosos sent tots ells negatius en les proves del coronavirus. Tal com reconeix el departament de Salut de la Generalitat, cal extremar les mesures preventives a tots ells nivells (individuals i col·lectives) per intentar contenir la propagació del virus que, segons Salut, incrementarà el nombre casos de manera important en els pròxims dies arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol, on està sent especialment delicada la situació a la Comunitat de Madrid, La Rioja i a Vitòria.
En el moment de tancament d’aquesta edició del notíciestgn el Departament de Salut havia confirmat 24 casos nous de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya durant la jornada de dimarts, motiu pel qual el nombre total d’afectats per la Covid-19 al principat ascendeix a 125, 18 dels quals estan en estat greu. Del total de contactes, 400 són professionals sanitaris.
A Espanya el nombre d’afectats ja suma 1.639 casos amb 36 persones mortes. Arran de l’epidèmia del coronavirus el telèfon 061 Salut Respon està rebent una allau de trucades i ha crescut de manera extraordinària els últims dies (ahir es van rebre prop de 18.000 trucades). En aquest context, el Departament de Salut demana que es faci un ús responsable del 061 i la màxima complicitat possible a la ciutadania davant d’aquesta situació extraordinària. També assenyala que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte; i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon és el 112.
Cal recordar que els últims dies s’ha estat reforçant el servei del 061 Salut Respon amb mesures extraordinàries, com ara un increment del nombre de professionals i en la gestió en el cribratge de les demandes. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.