Ematsa commemora deu anys del control de la innocuïtat de l’aigua

La companyia va ser pionera en el sector en obtenir la certificació ISO 22000

Per . Actualitzat el

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona ha celebrat els deu anys de la certificació ISO22000, un estàndard internacional que assegura de manera preventiva la garantia sanitària de l’aigua, equiparant-la a qualsevol altre aliment.  L’acte d’aquest dilluns ha comptat amb la presència del president de la companyia, Jordi Fortuny; el subdirector Regional al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Conrad Casas; el director de qualitat de l’Aigua i director tècnic dels Laboratoris d’Aigües de Barcelona, Miquel Paraira. A més, del director gerent d’Ematsa, Daniel Milan, i la responsable dels Sistemes integrats de gestió d’Ematsa, Cristina Sancho.

 

La celebració ha servit per recordar el compromís amb la garantia sanitària i l’eficiència del servei d’Ematsa i fer un repàs al procés iniciat el 2009 que va culminar amb l’obtenció de la certificació el març del 2010. L’ISO 22000 va permetre establir un mètode de control que aborda de manera preventiva els riscos per la innocuïtat de l’aigua i que ho fa des d’una visió completament transversal i integrada a tots els sistemes de gestió.

 

El director gerent, Daniel Milan, ha explicat que “aquest és un reconeixement envers la garantia sanitària de l’aigua de l’aixeta que, juntament amb la regularitat del servei en la gestió del cicle integral de l’aigua, són els dos pilars de la Missió d’Ematsa”. Per la seva banda, el president Jordi Fortuny ha destacat la col·laboració del soci tecnològic, AGBAR, que va proporcionar innovació tecnològica, formació i assessorament tècnic en l’assoliment de la certificació. Fortuny ha avançat que cal seguir treballant en tots els aspectes de la sostenibilitat de la companyia, “l’ISO 22000 n’és un exemple pel que fa a la detecció de riscos per la innocuïtat de l’aigua. Però la sostenibilitat no acaba aquí i per això Ematsa s’ha posat ja a treballar en la implantació de l’ISO 22301. Ens aportarà un mètode a la nostra planificació tenint en compte la resiliència davant situacions que puguin comprometre la correcta continuïtat del servei”.