La Plaça de la Dona Treballadora ja té una pintura mural reivindicativa

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de la consellera de Feminismes i LGTBQ+ de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, ha inaugurat aquest migdia el dibuix de l’artista Berta Artigal al terra de la plaça de la Dona Treballadora. L’acte forma part de les activitats organitzades per l’Ajuntament amb motiu de la celebració el proper dia 8 de març del Dia Internacional de la Dona.

L’autora del dibuix, Berta Artigal, formada a l’Escola d’Art de Tarragona, ha traslladat amb il·lustracions de siluetes la diversitat de dones que conviuen i interactuen per aquesta plaça i la ciutat en general, donant vida als carrers i a la societat.

L’alcalde Ricomà ha defensat que “aquest Ajuntament està compromès a fer visible el paper de les dones. Per això mateix, s’incrementaran els carrers amb nom de dona a la ciutat, com el de Neus Català, entre moltes altres”. I ha afegit: “És molt important la lluita que protagonitzeu les dones i l’esteu guanyant”.

Per la seva part, l’autora del dibuix Berta Artigal ha destacat el fet que “aquest dibuix és un reflex del paper de la dona a la nostra societat”.

La consellera de Feminismes i LGTBQ+ de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, ha remarcat “és una acció que teníem moltes ganes de fer perquè significa donar visibilitat a les dones, conquerint espais com l’urbanisme”. I ha afegit: “És important perquè donem compliment a una reivindicació que durant molts anys les dones de Tarragona han demanat a través del Consell de Dones, espais públics que identifiquin la defensa del feminisme i la plaça de la Dona Treballadora”.