La mostra Ranxets, la cuina a Torredembarra arrenca el dia 22 de març

Per . Actualitzat el

El proper 22 de març tindrà lloc una nova edició de la Mostra “Ranxets, la cuina a Torredembarra” amb la participació de set restaurants del municipi. Com en l’edició anterior, hi haurà restaurants que cuinaran els seus plats in situ, al mateix envelat. D’aquesta manera, els restauradors se sumen al showcooking que cada any ofereixen el cuiner Àlex Segú i Eloi Figuerola mostrant com es cuina el bull a l’allipebre. Els plats que es podran degustar en aquesta nova edició seran:

 

  • Arròs amb bacallà. Cal Silver.
  • Sardines a forn. Can Lluís.
  • Sípia amb mandonguilles. El Capitán.
  • Fideuejat. Hostal Coca.
  • Arròs amb galeres. La Xeriueta.
  • Fideuejat. Las Palmeras.
  • Pop roquer Torredembarra amb patates i romesco. Òxid.
  • Bull a l’allipebre. Alex Segú i Eloi Figuerola

El programa d’activitats de la Mostra del 22 de març és el següent:

Organització: Regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats.

A partir de les 12 h, a la plaça de les Remendadores (antic Jardins de Cal Bofill)

  • Degustació de Ranxets. Tapa + beguda: 3 €. Venda de tiquets de la degustació, el mateix dia a l’envelat de Cal Bofill. Cervesa artesana local Estraperlo: 2 €.
  • Showcooking: com es cuinen els Ranxets? A càrrec de restaurants participants.

També hi haurà diferents actes gratuïts: de 13 a 14.30 h, taller infantil de cuina (mil fulls de verat, a càrrec d’Andrea Molné), inflable infantil i havaneres amb Cavall Bernat.

Els plats que es presentaran a la Mostra també es podran degustar del 22 de març al 5 d’abril  en els restaurants que formen part de la promoció.

Altres activitats

Dimecres 18 de març, a les 19 h, a la Sala de Reunions del Casal Municipal, en el marc del Cicle de Conferències del curs 19/20 de l’Antena del Coneixement de Torredembarra (URV, Ajuntament i Centre d’Estudis Sinibald de Mas) tindrà lloc la xerrada “A la vora dels ranxos mariners”, a càrrec de Gabriel Comes y Joaquim Orts. 

Què són els Ranxets?

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop…, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris. 

En aquest espai us podeu descarregar el  programa de la Mostra.