El Plenari monogràfic sobre la industria petroquímica se celebrarà el 13 de maig

Es convidarà a participar a diferents entitats veïnals, ambientals, del sector i altres institucions

Per . Actualitzat el

El Consell Plenari per a tractar del complex petroquímic de Tarragona tindrà lloc el dia 13 de maig, a les 16 hores, amb el títol: “Prevenció, seguretat, salut i futur de la industria química”, així ho ha acordat la Junta de Portaveus celebrada aquest matí.

El conseller i portaveu de govern de l’Ajuntament de Tarragona , Xavi Puig, ho ha anunciat en roda de premsa i ha manifestat que “l’objectiu de la convocatòria del Plenari és fomentar el debat i escoltar les veus a propòsit de la industria al territori. Mai s’havien portat veus externes al Plenari, parlarem del tema i escoltarem a tothom”.

Al Plenari sobre la industria química es convidarà a participar a diferents entitats, entre les quals, hi haurà les veïnals, ambientals, l’AEQT, els sindicats, la URV i la Generalitat.

El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha explicat que des de l’accident i l’explosió a l’empresa IQOXE s’han obert una sèrie de debats sobre el model productiu, la seguretat, les condicions laborals, la gestió del risc, el paper de l’administració, la informació a la ciutadania, etc.; “com administració vam donar resposta arrel de l’accident i hem pogut constatar, a base de les trobades que hem fet amb diferents sectors socials, que tothom té molt a dir al respecte”. També ha assenyalat que “com a govern som conscients de la importància de la industria química i volem una química segura. Arrel de l’accident ja vam començar a fer una sèrie de reunions i ens vam pronunciar amb una declaració institucional, també vam adquirir el compromís que avui hem concretat, trobar-nos per convocar un Ple monogràfic – que hem acordat serà el 13 de maig-   i treballar en consens”.

La CUP celebra la realització d’aquest ple demandat per la formació independentista

La CUP, promotors d’aquesta iniciativa, es mostra satisfeta després de la Junta de Portaveus d’aquest matí, on s’han consensuat els detalls del Ple monogràfic al voltant del Complex Petroquímic. La celebració d’aquest Ple respon a un dels acords presos en la Declaració Institucional aprovada el Consell Plenari ordinari de gener i que es desenvoluparà a partir de quatre eixos com són la prevenció, la seguretat, la salut i el futur que volem en quant a model econòmic.

Les consellera Laia Estrada celebra que s’hagin acceptat les demandes del Grup Municipal, havent arribat a l’acord que el Ple tingui lloc per la tarda, i així permetre que hi pugui assistir el màxim de persones possible, així com per la participació, per primera vegada, per persones expertes en els diferents àmbits a tractar.

La CUP destaca l’excepcionalitat d’aquest Ple monogràfic i confia que representi l’inici d’un canvi que deixi enrere l’opacitat al voltant de la petroquímica i la connivència que ha imperat fins el moment entre els lobbies industrials químics i les administracions.