Acte de dignificació de dues fosses comunes al cementiri de Tarragona

Tindrà lloc el pròxim 14 de març a les 12 hores dins del programa de recuperació de la memòria històrica amb motiu de la fi de la Guerra Civil

Per . Actualitzat el

Des del passat 15 de gener i fins al 28 de març es desenvolupa el programa de recuperació de memòria històrica organitzat per diferents institucions i entitats culturals i coordinat pel Servei d’Arxiu i Documentació Municipal. Un d’aquests actes, que tindrà lloc el dissabte 14 de març, consistirà en la dignificació i senyalització com a espai de la memòria de dues fosses comunes al cementiri de Tarragona.

Com en altres ocasions, al voltant de la data del final del conflicte bèl·lic a Tarragona, el 15 de gener de 1939, ara fa 81 anys, diferents entitats i institucions culturals de la ciutat realitzen tot un seguit d’activitats de difusió per ajudar a conèixer què va significar la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme a la nostra ciutat.

Algunes de les activitats que s’estan desenvolupant i que s’allargaran fins al dia 28 de març dins d’aquest programa són exposicions, visites guiades, conferències, representacions i lectures dramatitzades, la projecció d’una pel·lícula, tres presentacions de publicacions, una actuació musical i, finalment, la recuperació d’un espai de memòria, en concret de les dues fosses comunes petites del cementiri de Tarragona, que tindrà lloc el pròxim 14 de març a les 12 hores.

Els dos darrers actes inclosos dins del programa tindran lloc el dia 19 de març, a les 19 hores al refugi antiaeri el Museu Bíblic, i el dissabte 21 de març a les 23 hores a la Capsa de Música. En el primer cas es tracta d’una lectura de textos del periodista Lluís de Salvador i, en el segon, una actuació de diversos músics amb interpretacions relacionades amb el període republicà.