Grafits: la xarxa social de l’#ImperiRomà

Estudiants de l’IES Vidal i Barraquer fan la preestrena del projecte inclòs dins al Tarraco Viva

Per . Actualitzat el

Un grup d’alumnes del curs d’animació sociocultural i turística de l’Institut Vidal i Barraquer han dut a terme la preestrena d’un nou projecte de recreació històrica sobre els grafits al món romà, que formarà part del programa oficial del Festival Tarraco Viva d’enguany.

A la presentació, feta a porta tancada per a la resta de companys de l’institut, hi ha assistit el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo i el regidor d’ensenyament, Manel Castaño.

Per primera vegada a Tarragona, un grup de nois i noies han dut a terme un important treball d’investigació i recerca que consisteix en una recreació històrica, un fet pioner a la ciutat i que posa en valor una de les línies estratègiques del Festival, la divulgació històrica a través de l’àmbit educatiu.

Aquest és un projecte desenvolupat conjuntament pels responsables de l’organització del Festival Tarraco Viva i l’equip docent del cicle formatiu, amb la finalitat d’interessar els joves en la història i en especial en el fet de saber-la explicar. El tema escollit és sobre la comunicació al món romà, que amb el títol Grafits: La xarxa social de l’#ImperiRomà, pretén aprofundir i relacionar les relacions comunicatives d’ara i de fa més de 2.000 anys.

Amb aquest projecte es pretén que l’alumnat es capaciti en la comunicació històrica i la posada en escena, treballant en tots els processos previs a la peça final: la representació. D’aquesta manera, alumnes i professors han fet recerca d’informació, han desenvolupat coneixements de guionatge teatral, així com escenografia i vestuari, tot a través del treball en equip i al mateix temps s’han assessorat per diferents professionals i entitats, com la visita i consulta del fons bibliogràfic de l’Institut d’Arqueologia Clàssica de Catalunya (ICAC); la visita del taller del grup de recreació històrica Projecte Phoenix o la classe de Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la URV.

Aquesta representació es farà el 26 de maig al recinte Firal en el marc del Festival Tarraco Viva 2020.