Es presenta el programa d’actes amb motiu del dia de la dona

Per . Actualitzat el

La consellera de Feminismes i LGTBQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha presentat en roda de premsa els actes organitzats a la ciutat amb motiu del Dia Internacional de la dona, que se celebrarà el 8 de març. A més, ha explicat la tasca desenvolupada per la seva conselleria, de nova creació en aquesta legislatura, i ha subratllat que “l’objectiu és treballar per la difusió i sensibilització feminista”.

 

Ha assenyalat que la regidoria de Feminismes i LGTBQ+ ha reorientat la línia que s’havia seguit fins ara,  “per tal d’incloure unes polítiques més àmplies i avantguardistes dels feminisme com són: una mirada no-binària, perspectiva interseccional i polítiques orientades cap a tota la població”.

 

Ha destacat que en els darrers mesos s’ha presentat el diagnòstic sobre la població LGTBI a Tarragona en els àmbits de l’ocupació i la seguretat i properament s’iniciarà la segona fase. També s’està finalitzat el diagnòstic del protocol d’oci nocturn, que s’ha fet de forma participativa. “Hem convertit el punt lila en punt lila i arc iris” i “hem canviat de nom la campanya “respecta’m” per “respecta” perquè es veia la necessitat de dirigir el missatge directament a les persones que podien esdevenir agressores i fer un imperatiu directament a elles”.

 

Altres accions desenvolupades per la conselleria han estat:  aprovar diversos noms de dona a carrers de la ciutat, com: Elisa Cardona, Pilar Pradells i Neus Català; aprovar el Pla d’igualtat de l’Ajuntament i promoure que es desenvolupi a les empreses municipals; crear una llista participativa de spotify amb música feminista;  treballar en coordinació amb els diferents serveis de l’Ajuntament per enfocar l’abordatge de les polítiques feministes i el tracte de la violència de gènere.

 

Pel que fa a la programació, elaborada conjuntament per diverses conselleries de l’Ajuntament i entitats de la ciutat, cal destacar un any més la presentació de nous punts de llibre, exposicions i actes per a tota la ciutadania a l’entorn de les dones, així com la celebració institucional amb la lectura del manifest, que enguany es farà aquest divendres 6 de març a les 13h a la Plaça de la Font i el diumenge dia 8, organitzat per la plataforma 8M, la Manifestació unitària a partir de les 17.30h des de la Plaça Imperial Tàrraco.

 

Com ja ve sent una tradició, enguany també s’han convocat el Concurs de Relats de Dones que aquest 2020 arriba a la 20 edició i el 3r Concurs de Còmics per la Igualtat, els premis dels quals s’atorgaran el proper dijous 12 de març a les 12h al Saló de Plens de l’Ajuntament.

 

Un dels primers actes que se celebraran és la inauguració d’una exposició doble, que la conselleria de cooperació ha organitzat conjuntament amb la d’Igualtat i que s’inauguren demà dimecres 4 de març a les 18h al Pati Jaume I.

 

D’una banda es presenten un any més els punts de llibre Dones Tarragonines, que és un projecte de reconeixement de valors socials que va sorgir del Consell Municipal de les Dones a l’any 2011. Enguany es farà visible la vida i perfil de trenta-vuit dones, que ens expliquen com s’han destacat dins la vida econòmica, sanitària, política i cultural, per reivindicar una denúncia contra qualsevol mena de violència masclista que impedeix el desenvolupament de valors, drets i llibertats.

 

L’altra mostra que es podrà veure de de dimecres i fins al 10 de març, és el recull de fotografies d’Ester Pérez, que sota el títol Defensores del Cos-Territori, explica la lluita de dones indígenes maies, lenques i garífunes a Guatemala i Hondures contra les diferents violències que les travessen de manera interrelacionada, a casa, a les comunitats i al seu territori.

 

Així mateix, com a acte destacat, el dijous 5 a les 12h s’inaugurarà el mural feminista que s’està realitzant a la plaça de la dona treballadora, al carrer Ixart.

 

Podeu consultar tota la programació a la pàgina web que s’ha creat amb tots els actes amb motiu del dia de la dona.