El Consell Comarcal crea un mapa de tota l’oferta formativa del Baix Penedès

La seva creació és un dels objectius de la Taula per la formació que recentment l’àrea d’ocupació ha posat en funcionament

Per . Actualitzat el

Un dels primers objectius de la Taula de la Formació creada recentment a la Comarca era el de disposar d’una eina online on el ciutadà pugui saber quines són les formacions reglades i no reglades destinades al món laboral que s’imparteixen o s’impartiran a la comarca del Baix Penedès. Per donar-hi resposta, el Consell Comarcal del Baix Penedès ha creat aquest mapa – catàleg interactiu amb informació que es va actualitzant on el ciutadà pot consultar i saber en temps real tots els recursos formatius del Baix Penedès i puguin així orientar la seva tria amb el màxim d’informació disponible.

El Pla estratègic comarcal, que podeu consultar clicant en el següent enllaç: http://www.ccbp.cat/index.php/pla-estrategic-del-baix-penedes recull com una de les principals actuacions en l’àmbit de la formació impulsar des de la Taula de Formació l’elaboració d’un Mapa Catàleg de Formació de la Comarca per tal que els ciutadans tinguin informació actualitzada. Aquest treball vol agrupar i fer visibles totes aquelles accions formatives adreçades a la millora de competències i qualificacions de les persones ja estiguin ocupades o en situació d’atur. En el mapa elaborat per la Taula de Formació hi trobem les diferents entitats de formació com són els Instituts, on es poden cursar diversos cicles formatius especialitzats, així com els Serveis d’Ocupació que ofereixen formació, a més d’altres entitats com Escoles d’Adults, fundacions educatives, gremis o acadèmies.

A la comarca s’han identificat 14 entitats de formació, que ofereixen formació ocupacional (8 entitats), cicles formatius (4 entitats), i formació d’adults (2 entitats). Totes les formacions estan agrupades segons temàtica per a una millor cerca i tenen les dades de contacte i els enllaços a la oferta formativa de cadascuna de les entitats.

En el cas que es vulgui publicar algún nou curs cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació del CCBP via el correu electrònic ocupacio@baixpenedes.cat

En el següent enllaç podeu consultar el mapa catàleg de la formació a la comarca. http://www.ccbp.cat/index.php/mapa-formatiu-del-baix-penedes