Llancen una línia de finançament de 80 milions d’euros pel sector del càmping

Ha estat implementada per CaixaBank i l’Associació de Càmpings Costa Daurada i Terres de l’Ebre

Per . Actualitzat el

CaixaBank i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, han signat un conveni de col·laboració que posa a l’abast de tots els socis una línia específica de finançament de 80 milions d’euros. Aquesta activació de la línia de crèdit té com a objectiu impulsar i dinamitzar el sector del càmping a les comarques tarragonines i inclou, a més, una àmplia oferta de serveis i productes financers, dissenyats exclusivament tenint en compte les necessitats del sector.

L’acord ha estat subscrit pel President l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Joan Antón Jiménez i el responsable del sector turístic a la direcció territorial de CaixaBank a Catalunya, Albert Pascual. La signatura ha tingut lloc a la seu de l’Associació al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya a Vilaseca.

El conveni de col·laboració contempla avantatges per als socis en la gestió dels seus comptes, targetes, transferències i la millora de les condicions de finançament oferint més productes i serveis de finançament a curt termini i d’una pòlissa de crèdit amb condicions favorables per als socis.

Albert Pascual han reiterat el compromís de l’entitat financera, a través de la seva línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, amb el sector turístic i del càmping de la Costa Daurada tot destacant “la contribució de l’entitat per ajudar a la millora de la competitivitat d’aquest col·lectiu mitjançant el disseny de productes i serveis financers creats especialment per atendre les seves necessitats”.

Per la seva banda, Joan Antón Jiménez ha destacat l’interès que per als socis de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, tenen els productes financers en les condicions establertes al conveni de col·laboració, en la mesura en que pot ajudar a potenciar l’activitat econòmica dels hotels que en definitiva acaba contribuint en el foment del dinamisme del territori.

L’Associació́ de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre representa 55 càmpings de la província de Tarragona, amb més de 70.000 places que representen més del 40% de les places totals d’allotjaments de la província de Tarragona. Un dels seus principals objectius és la promoció i difusió del producte càmping com alternativa vacacional. El sector càmping ha evolucionat radicalment durant els últims anys i és tasca d’aquesta Associació fer arribar al públic general la oferta que avui proposen els càmpings de la demarcació. La introducció del bungalou ha obert la possibilitat de “fer càmping” a tothom. Els valors del càmping; contacte amb la natura, espais oberts, amistats, convivència, llibertat, seguretat, vida saludable, sostenibilitat; connecten plenament amb la societat actual i el que aquesta necessita.

Productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l’especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

El catàleg inclou un dossier de productes específics i finançament adaptat als projectes hotelers, amb una anàlisi prèvia gratuïta. A més d’assessorar en les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d’actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com en el vacacional.

A més, l’entitat financera fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d’acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, en gestió de l’aigua o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d’exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l’entitat financera és membre de l’Organització Mundial del Turisme, l’organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d’un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Aquesta afiliació, que va ser aprovada el passat 11 de setembre a la 23a Assemblea General de la OMT celebrada a Sant Petersburg, situa a CaixaBank com el primer banc europeu a convertir-se en membre afiliat d’aquesta organització internacional, la principal de l’àmbit turístic.