Més de 60 empreses a la nova edició de la Fira de l’Ocupació de la Cambra de Comerç

Un 60% de les participants contracten candidats a partir d’aquesta trobada que se celebra al Recinte Firal de Tarragona

Per . Actualitzat el

El Recinte Firal de Tarragona, situat davant de l’estació ferroviària, acull aquest dijous una nova edició de la Fira de l’Ocupació de la Cambra de Comerç de Tarragona, una iniciativa que posa en contacte directe empreses del territori i candidats a incorporar-se al mercat laboral durant tota una jornada. La darrera edició d’aquesta fira laboral va tenir lloc a Parc Central, el passat mes de novembre. Ara els organitzadors han apostat per ocupar el Recinte Firal per disposar de més espai i donar resposta a totes les empreses inscrites, més d’una seixantena. De fet, en les dues edicions de l’any passat, celebrades al Palau Firal i de Congressos i a Parc Central, s’hi van aplegar prop de 3.000 assistents i més de 70 empreses.

Per a la Cambra de Comerç, l’alta participació d’empreses de tots els sectors i la gran afluència de candidats i candidates és una demostració que el mercat laboral tarragoní està actiu però alhora necessita eines perquè les àrees de recursos humans i la borsa de treballadors entrin en contacte. En aquesta edició hi ha inscrites una seixantena d’empreses, una xifra rècord, disposades a recollir currículums per assegurar les contractacions necessàries de personal de cara a l’inici de la temporada turística a la Costa Daurada.

Pel que fa a la tipologia d’empreses participants, des de la Cambra de Comerç s’apunta que és molt variada. «Parlem d’una fira multisectorial on tenen cabuda tota mena d’empreses. Des de petites fins a grans companyies. Tenim empreses del sector industrial, de grans superfícies comercials, de l’àmbit sanitari i social, supermercats, empreses de restauració… la veritat és que estem molt satisfets de la resposta del teixit empresarial», asseguren. Pel que fa als perfils més demandats, l’experiència d’aquestes fires apunta que les àrees de recursos humans, tret de casos específics on la titulació sigui indispensable, prioritzen en el cas dels joves les ganes de treballar i d’aprendre per sobre de l’experiència i el currículum acadèmic.

La Fira de l’Ocupació obrirà portes el dijous 27 de febrer des de les 10 hores fins a les 18 hores al Palau de Congressos de Tarragona. Tot i que en principi cal inscriure’s per participar-hi a través de la web de la Cambra de Comerç, l’organització ha confirmat que deixarà entrar tothom qui estigui interessat a contactar amb les empreses participants. Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, assenyala que «ens preocupa, i força, el foment de l’ocupació i la formació. Per això, hem fet un esforç per posar-ho molt fàcil a les empreses que busquen treballadors i a les persones que cerquen feina. Per aquest motiu, la participació tant de les empreses com dels assistents és de franc». La Fira es desenvolupa dins del Programa integral de Calificación y Empleo, un programa que la Cambra de Tarragona està executant des de l’any 2015 i que ha permès dur a la pràctica accions d’intermediació laboral amb més prop de 2.000 joves i més de 600 han participat en programes formatius orientats a fomentar l’ocupació d’aquest col·lectiu. Durant l’any es duen a terme propostes formatives a diferents municipis del Tarragonès i del Baix Penedès. A més hi ha prevista una Fira de l’Ocupació al Vendrell el pròxim dia 10 de març en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Penedès.

Si bé la Fira de l’Ocupació és oberta a totes les persones interessades a canviar de feina o a incorporar-se al mercat laboral, els organitzadors de la iniciativa recomanen la inscripció prèvia a través de la web cambratgn.com. Allà també els interessats poden inscriure’s als tallers sobre com fer un videocurrículum (a càrrec dels experts de Randstad) o bé com comunicar correctament una entrevista de selecció de personal.