La Pobla dedicarà el mes de març a les Jornades de la Igualtat

Les activitats d’aquestes Jornades tindran lloc del 2 al 28 de marc

Per . Actualitzat el

El 8 de març és una de les dates assenyalades en el calendari cultural i lúdic de La Pobla de Mafumet que, any rere any, celebra amb entusiasme el Dia internacional de la Dona. Tradicionalment, aquesta celebració és el colofó a un seguit d’actes aplegats sota el paraigües de la Setmana de la dona de La Pobla de Mafumet. Enguany, però, l’Ajuntament ha anat un pas més enllà i ha programat les primeres Jornades de la Igualtat.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar la cohesió social i la igualtat entre dones i homes, motiu pel qual la pràctica totalitat de les activitats incloses en aquestes Jornades de la Igualtat estan obertes a la participació de persones d’ambdós sexes. L’única excepció és el Sopar de dones que, en la seva 13a edició, manté l’essència amb què va néixer: oferir un sopar només per a les dones pobletanes, en un acte que compta amb diverses propostes d’animació i que s’allarga fins ben entrada la matinada.
En aquesta ocasió, el Sopar de dones tindrà lloc la nit del 28 de març, al Pavelló municipal. Les interessades a assistir-hi podran formalitzar la seva inscripció del 2 al 20 de març a l’Ajuntament (de 10 a 14 h). El preu d’entrada és de 20 euros per a les dones empadronades a La Pobla, i de 35 euros per a les no empadronades.
Nou concurs d’Instagram De la resta del programa d’actes en destaca el concurs d’Instagram, a través del qual l’Ajuntament convida a tots els habitants del poble a donar difusió a les Jornades de la Igualtat i a ser-ne part activa. Participar d’aquest concurs és molt senzill, només cal fotografiar algun dels actes de les Jornades, penjar la foto en un perfil públic d’Instagram, amb l’etiqueta #alapoblaigualtat i etiquetar també l’Ajuntament, @ajuntamentdelapobla. Entraran en concurs les fotos penjades del 2 al 30 de març, i la foto amb més likes guanyarà una càmera GoPro.
Així mateix, les Jornades de la Igualtat inclouran un seguit de tallers organitzats per les entitats locals, entre els quals s’hi oferiran Ball en línia (2 de març), Ioga Sport&Dona (5 de març), hipopressius (6 de març), risoteràpia (7 de març), ioga (10 de març); així com diverses masterclass, com ara les de flamenc (12 de març), zumba (16 de març) i bachata (19 de març).
Junt amb aquestes activitats, l’Ajuntament també ha previst la realització de diverses conferències d’interès, com ara les titulades “Marie Curie, una dona avançada al seu temps”, organitzada pel Campus Extens de la URV a La Pobla i que tindrà lloc la tarda del 19 de març; “El feminismo no se sufre, se disfruta”, que el 21 de març pronunciarà la il·lustradora Raquel Riba Rossy, donant veu al seu alter ego, Lola Vendetta; o la conferència-taller participatiu “La teva vida èpica”, amb la coach integral i consultora Magda Barceló, el 24 de març.
D’altra banda i com de costum, les dones i homes de La Pobla duran a terme una sortida cultural. En aquest cas, a Barcelona, per assistir a l’espectacle “Nada es imposible” del Mago Pop. L’excursió tindrà lloc el 27 de març i té un preu de 20 euros. Els interessats a participar-hi poden informar-se’n a l’Ajuntament, de 10 a 14 hores.
Finalment, completen el programa tres actes igualment destacats com són el taller “No és no”, amb Marta Garcia en una iniciativa adreçada especialment al públic adolescent; l’obra teatral “Perafort Cabaret”, a càrrec del grup teatral Toca… teatre de Perafort (14 de març) i l’Aperitiu i lectura del Manifest de la Dona (8 de març), epicentre d’aquestes Jornades de la Igualtat. Aquest Aperitiu estarà amenitzat per Les Xiclettes.
El programa complet de les Jornades de la Igualtat de La Pobla de Mafumet, així com tota la informació relativa a la inscripció a les diferents activitats, ja estan disponibles a l’app femPobla, a la pàgina web municipal i als canals de La Pobla a les xarxes socials.