Unes 1.600 persones es manifesten per exigir més seguretat a les químiques

Demanen més seguretat i transparència arran de l’accident d’IQOXE

Per . Actualitzat el

Unes 1.600 persones, segons fonts municipals, s’han manifestat pels carrers de Tarragona per exigir més seguretat a les empreses dels polígons petroquímics del territori. Un mes després de l’explosió a la planta d’IQOXE, la manifestació servia també per exigir respostes i demanar que se’n derivin responsabilitats.

A la manifestació hi han convergit dues convocatòries. Per una banda la concentració dels veïns de Bonavista i la Canonja que han fet una marxa cap a la plaça Imperial Tàrraco i, per altra banda, la dels principals sindicats que s’han concentrat davant de les portes de l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT). «Aquesta pèrdua de credibilitat de les empreses i de l’administració fa que la gent surti al carrer perquè volem viure aquí i volem viure amb seguretat», ha explicat Joan Llort, secretari general d’UGT al Camp de Tarragona.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assegurat que «un accident tan greu com el d’Iqoxe no es pot tornar a repetir». «Estem aquí amb tot l’Equip de Govern per reclamar més seguretat i més protocols per a la indústria petroquímica. L’Ajuntament està al costat de la ciutadania per reclamar que no torni a passar». I ha afegit: «Fins ara la ciutadania sempre hem viscut amb convivència amb la indústria petroquímica però l’accident d’Iqoxe ho ha canviat. Per això cal implantar noves mesures de control i seguretat».

La manifestació pels carrers de Tarragona s’ha iniciat passades les set de la tarda, i ha avançat per la Rambla Nova, fins a arribar a la Delegació del Govern de la Generalitat on s’ha llegit un manifest conjunt signat per les associacions veïnals, sindicats d’indústria, ajuntaments i partits polítics i entitats del Camp de Tarragona, en el qual s’han demanat responsabilitats per l’accident, més seguretat i transparència amb les empreses químiques del territori.