Pesquen un tauró peregrí de més de 7 metres a la costa tarragonina

Considerat el segon peix més gran del món, es tracta d’una espècie protegida i inofensiva per a l’home

Per . Actualitzat el

Gran expectació aquest dimarts a la tarda al varador del Port de Tarragona després que un pesquer agafés accidentalment i portés fins al moll un tauró peregrí (Cetorhinus maximus) de més de set metres de llargada i uns 3.000 quilograms de pes. Segons s’explicava a la confraria, el peix va enredar-se a les xarxes del pesquer tarragoní quan feinejava a unes 16 milles del cap de Salou.

El patró del vaixell immediatament va posar en alerta les autoritats, ja que el tauró peregrí és una espècie protegida. De fet, aquest animal és considerat el segon peix més gran del planeta, just per darrere del tauró balena. Fins al port s’hi van desplaçar els agents del Seprona de la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Tarragona per aixecar acta de la trobada del peix. Les grans dimensions de l’animal van dificultar molt les tasques tant a l’hora de pujar-lo al vaixell des de les xarxes en alta mar com en el moment de descarregar-lo ja a terra al Port de Tarragona.

Aquest dimecres està previst que les autoritats facin les proves necessàries per determinar les causes exactes de la seva mort.

El tauró peregrí és una espècie que pot arribar a fer més de 10 metres de llargada i unes quatre tones de pes (4.000 kg). Tot i que per la seva fisonomia es podria pensar que es tracta d’un peix caçador, la veritat és que un animal inofensiu (s’alimenta filtrant aigua per les seves grans brànquies mentre es mou a lentament), i és objectiu habitual dels ecoturistes i els amants del submarinisme. Són vistos habitualment a les nostres costes i, a més a més, es mostren molt tolerants a la presència de l’home.