L’Ajuntament de l’Arboç bonificarà l’impost de circulació als vehicles ecològics

Els vehicles amb etiqueta ECO tindran un 25% i els que disposin de l’etiqueta 0 emissions arribaran al 50%

Per . Actualitzat el

L’ajuntament de l’Arboç, seguint l’exemple que ja estan aplicant altres municipis, va aprovar la nova ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) per a l’exercici de 2020, que posa l’èmfasi en la bonificació dels vehicles elèctrics i els menys contaminants.

L’Ordenança aplica una bonificació del 50% de la quota de l’impost a favor dels titulars dels vehicles que disposin d’etiqueta 0 emissions (blava), i el funcionament dels quals causa una menor incidència en el medi ambient. Així mateix, els titulars de vehicles que disposin de l’etiqueta ECO tindran una bonificació del 25% de l’impost. Aquests vehicles són els que consumeixen combustibles GLP, flexifuel, GNL o GNC, els híbrids i els elèctrics.

El consistori vol amb aquesta ordenança promoure polítiques que afovoreixin el consum responsable i el descens de les emissions contaminants, un dels objectius de l’Agenda 2030.