El ciclisme tarragoní celebra que es reobri el velòdrom municipal de Campclar

La consellera d’Esports estudia que també inclogui un patinòdrom per assolir la màxima ocupació possible d’aquest espai

Per . Actualitzat el

La consellera d’Esports i presidenta del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, María José López; i el delegat de territorial de la Federació Catalana de Ciclisme, David Llauradó; el director tècnic del Club Ciclista Campclar, Antonio Pineda; i Josep Maria Gornals, del Club Ciclista Tarragona, han assistit avui a la reobertura del velòdrom municipal situat al barri de Campclar. Avui ha tingut lloc el primer entrenament amb ciclistes del territori entrenats per un tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme i coordinats pel Club Ciclista Camp Clar.

La consellera d’Esports, María José López, ha destacat la importància de reobrir el velòdrom perquè significa “donar suport al ciclisme de la ciutat”. López ha afegit que “estic satisfeta perquè estem fent un equipament polivalent compatible amb el projecte de patinòdrom”. Per la seva part, el director tècnic del Club Ciclista Campclar, Antonio Pineda, ha posat l’èmfasi en el fet “tot el que sigui potenciar el ciclisme és bo, sobretot perquè la carretera és un perill i, en aquest espai, es podrà entrenar durant la setmana”. En la mateixa línia s’ha expressat Josep Maria Gornals, qui ha assegurat, que “tenir el velòdrom obert és una alegria”. Finalment, David Llauradó ha assegurat estar convençut que Tarragona acollirà alguna prova de la lliga catalana, “n’estic convençut”.

Durant el temps d’inactivitat de l’equipament, s’han realitzat millores a la zona de serveis, vestidors, magatzem, WC, instal·lació elèctrica i aigua calenta sanitària, així com la pista de competició.

Pel que fa al velòdrom, les pistes estan a disposició dels clubs ciclistes que poden llogar l’ús de les pistes a preus públics. Dilluns i els dimecres de 18 h a 20 h, el Club Ciclista Campclar amb un tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, realitzaran entrenaments. A més, la Federació Catalana de Ciclisme ja ha manifestat que estan interessats en realitzar competicions.

La consellera d’Esports ha explicat que ja compta amb el projecte per estudiar la viabilitat de la construcció d’un patinòdrom a l’interior del velòdrom. “Amb el patinòdrom es pot aconseguir la màxima ocupació possible d’aquest equipament”, ha explicat la consellera d’Esports. D’aquesta manera, l’equipament també donarà cabuda als patinadors dels diferents clubs de la ciutat i que duen molts anys reivindicant aquest espai.

La regidoria treballa ara per activar la partida corresponent per l’obra, que tindria un cost de 39.860 €. L’obra no afectaria l’activitat del velòdrom i la pista de patinatge tindria una amplada de 6.20 m i inclouria un espai entre la pista i la pista poliesportiva central de 1.30 m amb graves drenants d’aigües pluvials.