Tarragona valora en 624.000 euros els danys del temporal Glòria

L’Ajuntament demanarà suport econòmic a altres administracions per fer front als desperfectes

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha fet una valoració dels danys causats pel temporal Glòria que s’eleva a 624.000 euros.

La força del vent i l’aigua ha provocat força desperfectes. Els danys més importants han estat a les platges, on s’ha perdut un gran volum de sorra,  s’han acumulat restes vegetals i residus sòlids que el mar ha portat (tubs de plàstic, tubs d’obra, caixes, ampolles, etc.) ; s’han trencat molts elements degut a  la gran força de l’aigua i la seva àmplia penetració a la part del literal terrestre; s’han perdut passarel·les i papereres; moltes dutxes de les platges s’han desplaçat de lloc i hi ha hagut danys en rampes i escales.

 

D’altra banda, el temporal també ha provocat desperfectes en edificis municipals, tot i que no han estat considerables, especialment en les cobertes. També ha resultat afectada la zona esportiva de Sant Salvador, instal·lacions elèctriques i la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua. Finalment, cal assenyalar que el temporal va afectar a caminals del parc del riu Francolí que han quedat malmesos i a l’arbrat.

 

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que “reclamarem el suport d’altres administracions per front als desperfectes del temporal. L’Ajuntament, les entitats i la ciutadania ens hi hem implicat a fons, ara cal que ho facin les administracions de rang superior. I cal que tots plegats fem una reflexió: les ciutats només tenen futur si són sostenibles”.

 

L’Ajuntament de Tarragona traslladarà a la Generalitat i a la delegació del govern espanyol aquesta avaluació de danys per tal de sol·licitar ajudes econòmiques per a la seva reparació.

 

Valoració de danys

 

Els 624.000 € de valoració de danys es distribueixen en quatre àmbits d’actuació: obres a les platges; el mobiliari, serveis i neteja de les platges; edificis i instal·lacions municipals i parcs i jardins.

 

  • Platges (Miracle, Arrabassada, Savinosa, Capellans, Llarga La Mora): 324.482 euros.

En aquest import s’inclou, entre d’altres obres de reparació, la consolidació de l’escullera del Miracle; la reparació del mur de contenció de la Savinosa;  la reparació dels accessos a la platja dels Capellans; la reparació de la rampa de la zona del club nàutic de la Llarga, la reparació de la guingueta, de les rampes i escales de la zona de restaurants, neteja d’algues, etc.; a la platja de La Mora s’arranjarà el pont i es farà la neteja i reparació del canal, entre d’altres actuacions.

  • Les actuacions necessàries per reposar els elements de mobiliari com les papereres, passarel·les, dutxa, neteja i tractament de residus orgànics i inorgànics, s’eleva a 95.927 euros.
  • Les reparacions als danys causats als edificis i instal·lacions municipals pugen 52.775 euros.
  • La destrucció dels caminals al parc fluvial del Francolí i els 30 arbres malmesos o arrancats per la força del vent, 150.000 euros.