Ricomà convocarà les entitats veïnals per acordar quan han de sonar les sirenes

Els alcaldes dels municipis afectats s’han reunit amb el conseller d’Interior

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha anunciat que “convocarem les entitats veïnals per acordar quan han de sonar les sirenes. El seu paper és fonamental i cal escoltar-los”. Així ho ha manifestat l’alcalde després de la reunió que el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha mantingut aquest matí amb els alcaldes del Camp de Tarragona i els sindicats del sector químic de Tarragona per valorar les mesures que s’implantaran després de l’accident d’Iqoxe. Una reunió on des d’Interior s’ha interpel·lat a tots els ajuntaments del territori per decidir quan han de sonar les sirenes. “La coordinació de les emergències ha de continuar sent de la Generalitat que és qui té la informació de les empreses químiques i els operatius per fer front a les emergències. En situacions crítiques hi ha d’haver una sola veu. No tindria cap sentit que cap ajuntament actués sota el seu criteri”.

Per la qual cosa, un altre dels eixos claus que ha reclamat l’alcalde a la reunió és “informació i formació a la ciutadania, perquè sàpiguen què ha de fer en cas que sonin les sirenes”.

L’alcalde ha defensat, un cop més, que cal retornar la gestió de les emergències al territori, és a dir, el Plaseqta. Ricomà ha tornat a recalcar la importància de tenir sistemes d’informació a la població “adequats al segle XXI i no com els d’ara, que són propis de fa un segle”.

L’alcalde Ricomà ha assegurat: “Aplaudim que la conselleria d’Interior hagi recollit les mesures plantejades pels ajuntaments, tot i que reclama que s’implantin de pressa”.

Estabilitat i formació a les plantilles

Per l’alcalde de Tarragona també “és clau dotar de més formació i estabilitat les plantilles de les empreses químiques i que siguin molt rigorosos en control laboral. Cal una bona distribució de les càrregues de treball. Estem en un entorn crític i cal la implicació de la indústria, que és molt conscient de la gravetat de la situació”.