L’Ajuntament fomenta l’educació ambiental a les escoles

Per . Actualitzat el

Un any més, i ja en van nou, l’àrea de Medi Ambient ha tornat a posar en marxa el programa d’educació ambiental a les escoles Salvador Espriu i Cucurull, per fomentar entre els escolars actituds de respecte i conservació del medi ambient, tot un repte per assolir un futur millor.

 

El programa dóna continuïtat a una iniciativa que cada any té molt bona acollida entre el professorat i, sobretot, entre els més de 350 alumnes, que de forma molt amena i didàctica poden aprendre conceptes com el cicle de l’aigua i l’elaboració d’un mètode per depurar-la; com fer paper reciclat; el funcionament de la deixalleria municipal; la importància dels Madalers per a l’ecosistema de la platja Llarga; el reciclatge dels residus; o observar com viuen i actuen les abelles de la mel o els cargols en un terrari, entre d’altres.

 

L’Ajuntament ha demostrat que valora molt positivament l’educació ambiental i per aquest motiu posa especial esforç en oferir aquest programa al llarg del curs escolar. És el personal de la regidoria l’encarregat de planificar, coordinar i executar les diverses activitats.

 

Aquest matí el torn ha estat per als alumnes de tercer curs de l’escola Salvador Espriu amb una activitat sobre el cicle de l’aigua. La tècnica de Medi Ambient els hi ha explicat com és el cicle de l’aigua natural i com és el cicle alterat per les activitats humanes. Seguidament, a partir de dues ampolles de plàstic usades, els alumnes han elaborat un petit mètode de depuració per netejar l’aigua abans que pugui tornar al medi, sense alterar-lo negativament.

 

Els tallers i les sortides s’allargaran fins el mes de maig, a l’escola Salvador Espriu. A l’escola Cucurull s’iniciaran al març i finalitzaran també durant el mes de maig, amb les excursions a la platja Llarga per descobrir els Madalers.