Torredembarra amplia la recollida porta a porta del barri de Sant Jordi

L’objectiu és incloure edificis amb més densitat d’habitatges

Per . Actualitzat el

La recollida d’escombraries porta a porta al barri de Sant Jordi ampliarà el seu àmbit d’actuació a partir de la setmana vinent. En un primer moment, aquest tipus de recollida s’ha centrat en els habitatges unifamiliars o edificis amb baixa densitat, però ara s’inclouran també els edificis dels números 8 i 10 de l’avinguda de les Comarques Catalanes, els edificis amb números senars del carrer de la Rosella, l’edifici del número 12 del carrer de l’Hort de l’Oca i l’edifici del número 10-12 del passatge de la Petúnia. També quedarà inclosa l’Escola Antoni Roig.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que aquesta decisió s’ha pres després que nombrosos veïns d’aquesta zona hagin demanat que se’ls inclogués en el porta a porta i també per algunes disfuncions que s’havien detectat, ja que les zones d’emergència on es mantenen encara el sistema de contenidors han quedat allunyades d’aquests edificis.

Cal recordar que en aquesta fase inicial del desplegament del porta a porta no es contemplaven els edificis plurifamiliars, mentre no es trobava la solució idònia per a les grans comunitats de propietaris. El que ara es farà serà una prova pilot en què es delimitaran dues àrees d’aportació, on els veïns podran deixar els cubells, caixa o bossa segons el residu que toqui segons el dia. Una estarà delimitada al passatge de la Petúnia i l’altra a Comarques Catalanes. Es preveu que aquestes dues àrees estiguin habilitades en els propers dies.

Dies de recollida porta a porta

Envasos: dilluns, dimecres i divendres, en bossa de plàstic.
Cartró: dimarts, en caixa o bossa de paper.
Vidre: dissabte, en caixa o bossa.
Orgànica: dilluns, dimarts, dimecres, divendres i dissabte en bossa compostable i cubell airejat amb xip.
Resta: dijous i diumenge, en bossa de plàstic.
Bolquers: cada dia amb bossa de plàstic i etiqueta.
Poda: dilluns matí *
Voluminosos: dimecres matí *

*Per poda i voluminosos cal trucar prèviament al telèfon gratuït 900 10 30 01.

Hora per deixar la fracció al carrer: de 21 a 23 h.

Poda i voluminosos, la nit abans de la recollida.