L’Ajuntament dóna un nou impuls al departament d’Ocupació

El projecte va començar a finals de 2019 i continuarà aquest any amb noves accions

Per . Actualitzat el

A finals de 2019 la regidoria d’Ocupació, encapçalada per Manel González, va fer un salt qualitatiu per tal d’oferir un ventall més ampli i personalitzat dels serveis relacionats amb el món laboral i la cerca de feina. La Borsa de Treball Municipal es va reconvertir en el departament d’Ocupació i es va iniciar un projecte d’activació de l’àrea molt ambiciós.

La previsió per aquest any és continuar incrementant aquestes actuacions i el proper pas serà l’aplicació de les noves tecnologies a la recerca de feina. El proper 17 de febrer el departament participarà en la sessió de presentació de la que serà la nova plataforma online de l’àrea a través de la qual els usuaris podran inscriure’s per cercar feina i les empreses que busquin candidats podran tramitar les seves ofertes.

Es farà a través de l’aplicatiu Spin, un programari que ja utilitzen més de quaranta serveis de promoció econòmica locals i que interacciona cada setmana amb més de 30.000 persones connectades als webs vinculats. El sistema permetrà als rodencs i rodenques crear i gestionar les ofertes de feina del servei, atendre les inscripcions que es reben mitjançant el web i disposar d’un espai on veure les ofertes i poder subscriure’s per rebre informació a través del correu electrònic. Per altra banda també els hi permetrà introduir les seves dades personals, penjar el seu currículum, així com gestionar l’alta a la Borsa de Treball Municipal i inscriure’s a les ofertes de feina que els interessin.

Aquest canvi, com assegura el regidor de l’àrea, “ve motivat per les noves necessitats dels usuaris així com de les empreses que utilitzen el servei per buscar candidats. Aquesta adaptació ha implicat fer una renovació del servei tal i com el coneixíem, adaptant-nos a la nova realitat, sense limitar-nos a la recerca de feina presencial, per donar pas a un departament modern i adaptat a les noves tecnologies que busca donar resposta a totes les variants i necessitats a nivell ocupacional”, afirma Manel González.

Altre dels projectes que la regidoria vol posar en marxa properament serà gràcies a un conveni signat amb la Fundació Formació i Treball de l’obra social “La Caixa”, mitjançant el qual l’àrea comptarà amb un tècnic que assessorarà els emprenedors i autònoms del municipi per a la creació de noves empreses.

 

Espai de coworking

La regidoria d’Ocupació ja treballa també en la posada en marxa de l’espai coworking municipal, per al qual es destinaran les instal·lacions municipals de la Borsa de Treball per al desenvolupament d’activitats, donant preferència a aquelles que generin ocupació. Serà un espai de treball cooperatiu, atès que els coworkers compartiran el mateix espai de treball, i els permetrà generar sinèrgies i possibles col·laboracions empresarials entre ells.

L’espai que es disposa actualment, -amb vistes d’ampliar-lo si el projecte funciona-, és una sala de coworking on poden instal·lar-s’hi quatre persones de diferents àmbits empresarials, amb armaris individuals, una sala polivalent per a formació i reunions i accés a internet.

L’Ajuntament treballa ara en l’elaboració de les bases d’accés al servei així com en el seu reglament d´ús intern.

 

Coaching professional

Aquesta va ser la primera de les accions implementades, a finals de 2019, i que, degut als resultats assolits fins el moment, es continuarà duent a terme durant aquest any.

Ha esdevingut una eina de gran utilitat per aquells rodencs i rodenques que es troben cercant feina, o bé ja treballen però volen millorar la seva situació. Les sessions són a càrrec d’un coach professional, individuals i adaptades a les competències i característiques de cada usuari, per tal d’orientar-lo i ajudar-lo en el procés.

Fins el moment el coach ja ha atès més d’una vintena d’usuaris.