El MAMT reconeix la contribució de Tomàs Forteza a la cultura amb una exposició

La mostra s’exposa al MAMT fins al 20 d’abril

Per . Actualitzat el

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona ret homenatge a Tomàs Forteza Segura, una figura destacada del món de l’art i la cultura de la demarcació amb l’exposició ‘Tomàs Forteza. Entre l’art, les lletres i la mar’.

 

Forteza va ser periodista, llibreter, galerista, il·lustrador, entre d’altres; coneixements i disciplines que va compartir amb una de les seves passions, la mar. De fet, el Museu d’Art Modern de Tarragona pretén, precisament, donar a conèixer al gran públic la figura d’aquell ‘home de lletres i de mar’, tal com l’anomenaven els seus amics. Molt vinculat a la seva ciutat de naixement, Tortosa, així com a la ciutat de Tarragona, on va viure bona part de la seva vida, Forteza va ser una persona que estimava molt la cultura d’aquestes comarques, sempre amb una clara vocació universal. De fet, va destacar com a promotor cultural de nombrosos artistes de la demarcació i va ser una de les personalitats del món artístic i cultural de Tortosa en uns anys importants per al desenvolupament de la ciutat en aquests àmbits. Com a periodista enamorat de la seva ciutat, aprofitava qualsevol oportunitat per a enaltir-la i es preocupava per impulsar-hi activitats artístiques.

 

El diputat dels Serveis d’Assistència al Ciutadà de la Diputació, Joan Josep Garcia, ha estat l’encarregat de la inauguració de la mostra que ha comptat amb la presència del fill del periodista tortosí, en Tomàs Forteza Antonio. També han participat de l’acte inaugural Antonio Salcedo, comissari de l’exposició; Manuel Allué, crític artístic; i Marisa Suárez, en representació del Museu d’Art Modern de Tarragona.

 

En aquesta exposició, s’exploren diverses facetes de la vida d’aquest tortosí que permeten conèixer la situació artística i cultural de les nostres comarques mitjançant la història recent de les ciutats de Tortosa i Tarragona. La mostra exposada al MAMT es podrà visitar fins al 12 d’abril.