Neix La Tecla a casa, nou servei integral d’atenció a domicili

Aquest servei privat està pensat per cobrir les necessitats de la gent gran dependent i de les seves famílies

Per . Actualitzat el

La Xarxa de Santa Tecla, present a Tarragona des del 1171 i en el seu esperit de donar servei als col·lectius més vulnerables de la societat, posa novament l’expertesa i coneixement dels seus professionals a disposició de la ciutadania. La Tecla a casa, una plataforma integral de serveis a domicili, vol donar solucions professionals i humanes a aquelles llars de Tarragona que, per raons diverses, requereixen contractar serveis acreditats per millora la qualitat de vida de les persones amb dependència.

La Tecla a casa s’articula a partir de l’àmplia experiència acumulada per tot l’equip humà de la Xarxa de Santa Tecla a través dels seus centres i serveis desplegats a les comarques del Baix Penedès i del Tarragonès, des dels quals es presta cobertura sanitària i social a una població estable de prop de 350.000 habitants. Ara, amb la Tecla a casa, la població té la possibilitat de portar bona part d’aquests serveis fins al seu domicili en benefici de les persones que necessiten atenció a càrrec de professionals experts i amb una trajectòria de servei.

Els serveis de La Tecla a casa cobreixen des de les necessitats habituals d’un Servei d’Atenció Domiciliària acreditat (higiene personal, acompanyaments, cures, neteja domèstica, etc.) fins a recursos altament especialitzats com ara la formació de cuidadors/es, la planificació i execució d’obres d’adaptació i ajudes tècniques a la llar o l’assessorament familiar per a prestacions públiques. La Tecla a casa, a més a més, inclou el nou Servei Integral d’empleat de la llar. Tota aquesta cartera de serveis, prestats de manera coordinada en benefici de l’usuari i el seu entorn familiar, disposa de la garantia de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, institució dispensadora de serveis sanitaris i socials a les comarques de Tarragona des del segle XII. La Tecla a casa és hereva dels valors hospitalaris vius a Tarragona des de 1171, any en què es va fundar l’històric Hospital de Sant Pau i Santa Tecla per vetllar per les necessitats de les persones del territori. Avui dia, aquest compromís continua vigent gràcies a un gran equip de professionals amb una gran vocació al servei de les persones.

 

Servei integral d’empleat de la llar

Selecció del cuidador · Tràmits: contractes empleat de la llar, alta Seguretat Social, nòmines · Assignació d’un coordinador · Assessorament a domicili

Autonomia personal

Aixecar i posar al llit · Vestir i desvestir · Higiene personal ·Mobilització a la llar Canvis posturals · Control i seguiment de l’administració de medicaments · Organització del menjar (compra i preparació d’àpats) · Ajut i suport a l’alimentació

Serveis domèstics

Ordre i neteja de la casa · Rentat, planxat i repàs de la roba

Acompanyaments

Acompanyament en el domicili;  en la realització de gestions diverses, visites mèdiques i gestió de receptes; en activitats lúdiques i en serveis residencials i centres sociosanitaris

Assessorament i formació d’ajudes tècniques

Assessorament al mateix domicili de l’usuari en l’ús de mitjans tècnics · Orientació/informació sobre la cartera de serveis socials

Adaptació del domicili

Projectes de reforma de la llar, obres i adaptacions

Formació de cuidadors

Orientació/informació sobre tècniques i habilitats als cuidadors. Sessions formatives grupals. Formació individual a domicili.