«El primer que farem és retornar al PLASEQTA», Buch

El conseller d’Interior ha fet aquestes declaracions durant la sessió de control al Govern

Per . Actualitzat el

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que “el primer que farem és retornar al Pla d’Emergències Químiques específic per a Tarragona, el PLASEQTA”. “La petroquímica de Tarragona té una singularitat pròpia. La gent del territori ha de tenir més informació, més actualitzada i puntual perquè també són competents en això” ha afegit.

El conseller ha fet aquestes declaracions durant la sessió de control al Govern on se li ha preguntat per l’accident a l’empresa IQOXE el passat 14 de gener. Buch ha destacat que “en tan sols una setmana teníem propostes de millora del sistema perquè no torni a passar”.

El titular d’Interior ha afirmat que una altra de les mesures que es preveuen és “la col·locació de sensors per fer una detecció automàtica de la qualitat de l’aire i no haver d’enviar treballadors en el focus”.

A més, Buch ha exposat que “també cal fer un debat sobre l’ús i l’activació de les sirenes. Potser hem de canviar l’estratègia, però s’ha de consultar amb el territori”.

Durant la seva intervenció Buch també ha demanat al Govern espanyol “que no esperin a què la Unió Europea ens obligui a activar un servei d’avisos d’emergències l’any 2022. Que facin una normativa ja”, ha reclamat.

El conseller ha recordat que sobre l’accident “hi ha en marxa una investigació judicial així com una comissió parlamentària en la qual ja s’està treballant i a més, a petició del President es va constituir una taula de seguiment. Hi estem treballem intensament” ha dit.

Buch ha tornat a agrair a tots els professionals que van treballar durant el sinistre. “Aquests professionals van neutralitzar l’emergència en 24 hores, la seva coordinació va fer que en un dia aquest procés estigués controlat”.