Manuel Valls aterra a Tarragona

Ha participat en un sopar-col·loqui de la Plataforma Futur amb Seny

Per . Actualitzat el

Manuel Valls, ex primer ministre de França, regidor a l’Ajuntament de Barcelona i líder de Barcelona pel Canvi, va visitar ahir Tarragona per participar en el primer sopar-col·loqui organitzat per la Plataforma Futur amb Seny. Prèviament, Valls es va reunir amb directius de la indústria química i del sector turístic, que li van transmetre les seves inquietuds després de travessar recentment situacions tan complexas com l’accident de IQOXE o el temporal ‘Glòria’.

“Falten lideratges i la gent se sent abandonada; estan més preocupats per penjar banderes que per les necessitats dels catalans, i això a Tarragona es nota molt, no hi ha estratègia i tampoc per a la marca Costa Daurada “, va manifestar davant els mitjans com a conclusió de les preocupacions que li havien traslladat.

Pel que fa a la situació política, Valls va qualificar de “vodevil” l’enfrontament entre els partits independentistes, “amb un president de la Generalitat que anuncia eleccions després de l’aprovació d’uns pressupostos i quan ell ja no serà candidat”. L’exprimer ministre va deixar entreveure que ell no es reuniria amb el president Torra i que a França, amb ell de ministre de l’Interior, l’1-O no hagués tingut lloc: “Sóc partidari de el diàleg, però amb les regles de joc clares”.

Segons la seva opinió, l’única via de sortida per a Espanya és l’acord entre partits constitucionalistes. “El constitucionalisme està en perill, i el ciutadà se sent orfe d’aquest espai”, que fuig dels populismes i els radicalismes. Manuel Valls va avançar que es planteja el lideratge d’aquesta opció política i que es presentarà a la presidència de la Generalitat “si podem ser útils per representar aquesta veu”.

A l’acte van acudir més de 200 persones, entre elles empresaris de pes en el sector hoteler com Eduard Farriol, David Batalla o Carles Ferrer. Entre d’altres, també van estar presents Félix i Santi Oliva (Grup Oliva) o el president dels promotors de Tarragona, Diego Reyes, així com Josep Maria Torné, de Gicsa. Des de l’àmbit polític van acudir el diputat de PSC, Carles Castillo, i el regidor Pau Pérez, a més de l’excap de gabinet de Josep Fèlix Ballesteros, Josep Maria Bonet, a més de l’advocat Pere Lluís Huguet, candidat a l’alcaldia de Salou per Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, exregidor a Reus i Pedro Sánchez, també exregidor a Tarragona.

L’ex mandatari del país veí, actualment establert a Barcelona, és el primer convidat de la Plataforma Futur amb Seny, de recent creació, que des d’un enfocament de transversalitat aglutina un ampli ventall de perfils vinculats principalment al món de l’economia, la universitat o la cultura, així com a diversos moviments veïnals i membres d’opcions polítiques de tendència moderada.

Segons exposa el seu manifest, aquesta plataforma ciutadana, -que es presenta en societat a través d’aquest primer acte públic-, neix sota el denominador comú de la incomoditat amb el fons i les formes del ‘Procés’ per a propugnar una nova expressió de catalanitat, marcada pel seny, la capacitat de negociació, el pragmatisme i la responsabilitat. Futur amb Seny està oberta a tots els catalans que, sense renunciar a les seves arrels, desitgin un escenari de reflexió i de diàleg per avançar en la realitat territorial de Catalunya.

La Plataforma Futur amb Seny neix amb el suport de destacats membres de la Associació d’Empresàries i Directives de Tarragona, Societat d’Estudis Econòmics i Unió d’Empresaris de Tarragona. Manuel Valls és el primer d’una llista de ponents amb els que ja s’han realitzat contactes preliminars. Entre ells es pot esmentar al Josep Piqué, ex ministre i president del Círculo de Economia; Joan Rosell, ex president de la patronal CEOE; el prestigiós comunicador Josep Cuní o l’ex rector de la URV Francesc Xavier Grau.