El desplegament de la recollida porta a porta continua amb excel·lents resultats

Per . Actualitzat el

El desplegament del porta a porta en la recollida d’escombraries als barris de Torredembarra continua donant uns excel·lents resultats, tal com ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras. Amb les dades de les primeres setmanes de gener, en què ja s’ha incorporat el barri de Sant Jordi (Babilònia al desembre i el Nucli antic des de fa anys), la recollida de l’orgànica al municipi a través del sistema porta a porta s’ha multiplicat per quatre. Ara per ara ja se superen els 14.000 kg d’orgànica al mes a través del porta a porta (uns 3.000 kg quan només es duia a terme al Nucli antic). En el cas de la recollida d’envasos, vidre i cartró, l’increment ha suposat més del triple.

Pel que fa al repartiment inicial de material per a reciclar (cubells vermell multiús i marró, dotats amb xip d’identificació) ja s’ha arribat a un total de 1.183 habitatges, el que representaria unes 3.000 persones. Concretament, a Babilònia s’ha lliurat a 441 habitatges (sobre 476 amb població fixa), a Sant Jordi 538 sobre 539 i a Clarà, on la campanya informativa es va iniciar a mitjans de mes, ha s’ha repartit material en 204 cases de 320 habitades tot l’any (un 64 % del previst).

Una altra dada destacada és que un 63 % de les persones que disposen del material per a reciclar porta a porta ja participen en aquest sistema, i un 61 % ho fan cada dia, la major part correctament. De fet, només es detecten entre dues o tres incidències diàries entre el Nucli antic, Babilònia i Sant Jordi.

La recollida porta a porta a Clarà s’iniciarà el pròxim 10 de febrer. En aquest espai, es pot consultar els carrers on s’implantarà aquest nou sistema i també on quedaran ubicats els contenidors d’emergència: http://paptorredembarra.emiweb.es/paginas/pap-clara-i-baix-a-mar/afectacio-de-carrers-del-porta-a-porta.html

Mentrestant, la campanya informativa continua de dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h en punts itinerants, i els dissabtes al parc del Camí del Moro cantonada amb el carrer de Pere Romeu.