El Camp de Tarragona, el més perjudicat als pressupostos de la Generalitat

Les prinicipals inversions es duran a terme a l’autovia Tarragona – Salou, la C-51 i la construcció de l’escola de l’Arrassada

Per . Actualitzat el

La partida pressupostària de la Generalitat de Catalunya a les comaques de Tarragona és la que menys puja de tot el país. S’incrementarà un 20% en relació als pressupostos del 2017 mente que la resta de zones creix al voltant del 30%. El document que encara s’ha d’aprovar preveu una inversió de 48,9 MEUR al Camp de Tarragona. Les inversions més importants van a para a l’autovia Tarragona – Salou, amb 4,7 MEUR; el condicionament de la C-51, especialment a la variant de Vilardida (Alt Camp), puja a 4,4 MEUR; la construcció de l’Escola Arrabassada per valor de 3,5 MEUR; el Centre Penitenciari Obert a Tarragona (3,1 MEUR) i de la nova depuradora de Botarell (2,2 MEUR).

La comarca del Tarragonès torna a ser la que surt més ben parada dels comptes de la Generalitat, amb 26,7 MEUR. A banda de l’Escola Arrabassada i del CPO de Tarragona, també destaquen els 1,3 MEUR que es destinaran a diverses millores a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, com ara a l’UCI pediàtrica o a maquinària de diagnòstic per la imatge. També a la ciutat s’han previst 3,1 MEUR per a obres de rehabilitació de la residència per a gent gran de la Mercè, i 207.000 euros per a restaurar la muralla romana en el tram de la Baixada del Roser.

A la resta de la comarca hi haurà inversions per valor de 2 MEUR a la Pobla de Mafumet per millorar les instal·lacions de la depuradora, 1,6 MEUR per a l’ampliació de l’institut dels Pallaresos i 1,6 MEUR més per a la construcció d’una comissaria a Torredembarra.

La resta de comarques del Camp de Tarragona queden lluny dels 26,7 MEUR del Tarragonès. L’Alt Camp, se n’endú 10,5, quasi la meitat dels quals seran per a la C-51. El Baix Camp en rebrà 6,2, amb la nova estació depuradora d’aigües residuals de Botarell (2,2 MEUR) com a projecte amb més finançament. Més lluny queden la Conca de Barberà (2,8 MEUR) i el Priorat (2,7 MEUR). En aquests dos casos, més enllà de l’arranjament de carreteres, els projectes principals són l’adequació de la façana oest de la residència i centre de dia Jaume I de l’Espluga de Francolí (638.000 euros); i el nou servei de rehabilitació del CAP de Falset (343.000). Al Priorat també hi haurà 495.000 euros destinats al projecte constructiu de consolidació de la zona regable del pantà de Guiamets, que beneficiarà també els municipis de Marçà, Capçanes i Tivissa.

Per primer cop des del 2015 el Camp de Tarragona no arribarà al 5% de les inversions del conjunt del país, ja que es queda en el 4,9%.